Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Zilveruitjes inmaken, eerst laten indrogen?


Tom&Thea

Recommended Posts

De Barletta uitjes zijn klaar om te oogsten. Maar ik vroeg me af of ze eerst helemaal in moeten drogen voordat je aan de slag kan? Iemand ervaring hiermee? Ben lang aan het zoeken geweest, maar ik kom het in andere topics niet tegen.

Link to comment
Share on other sites

Zie augurk inmaken.

Als je de uitjes wil inmaken .Moet je ze eerst op een vergiet leggen met zout 24 uur.

Dat ontrekt vocht en als je ze op azijn doet dan zijn ze weer goed.

Anders worden het slappe boel/te veel vocht.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb inmiddels wel een paar recepten gevonden, maar mijn vraag is eigenlijk of ik de uitjes na de oogst meteen kan gebruiken. Of moet de steel eerst indrogen en zich een velletje om het uitje heen vormen? Anders zal ik beter eerst de stelen knakken een paar dagen voor het oogsten.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hoi, ik heb voor het eerst zilveruitjes gemaakt, ze smaken op zich wel, alleen ze zijn erg Kruidig, Juist ja, met hoofdletter K-ruidig.

Kan ik nu ook gewoon wat vocht uit het potje halen en daarvoor in de plaats wat suikerwater erbij doen. Worden ze dan wellicht nog wat minder pittig?

 

Of moet ik de uitjes uit het vocht halen en met wat zout laten trekken en dan in het oude vocht met suiker aangevuld terug doen?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...