Jump to content

Featured Replies

Posted

De Barletta uitjes zijn klaar om te oogsten. Maar ik vroeg me af of ze eerst helemaal in moeten drogen voordat je aan de slag kan? Iemand ervaring hiermee? Ben lang aan het zoeken geweest, maar ik kom het in andere topics niet tegen.

Zie augurk inmaken.

Als je de uitjes wil inmaken .Moet je ze eerst op een vergiet leggen met zout 24 uur.

Dat ontrekt vocht en als je ze op azijn doet dan zijn ze weer goed.

Anders worden het slappe boel/te veel vocht.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

  • Author

Ik heb inmiddels wel een paar recepten gevonden, maar mijn vraag is eigenlijk of ik de uitjes na de oogst meteen kan gebruiken. Of moet de steel eerst indrogen en zich een velletje om het uitje heen vormen? Anders zal ik beter eerst de stelen knakken een paar dagen voor het oogsten.

Je kan ze meteen gebruiken.

Je hoeft niet te wachten voor het velletje

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

  • Author

Super! Dan ga ik deze week nog aan de slag.

Als je geen zout op leg maar meteen inmaak wordt het waterballen.De zout trek het vocht eruit en die komt erweer in en met smaak met de inmaak.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

  • 1 month later...

Hoi, ik heb voor het eerst zilveruitjes gemaakt, ze smaken op zich wel, alleen ze zijn erg Kruidig, Juist ja, met hoofdletter K-ruidig.

Kan ik nu ook gewoon wat vocht uit het potje halen en daarvoor in de plaats wat suikerwater erbij doen. Worden ze dan wellicht nog wat minder pittig?

 

Of moet ik de uitjes uit het vocht halen en met wat zout laten trekken en dan in het oude vocht met suiker aangevuld terug doen?

Als ze te sterk en zuur zijn dan kan je wachten tot het gebruik.

Uit de pot halen in een vergiet even afspoelen.dan worden ze zachter van smaak.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Oké. dan ga ik dat proberen. De tranen springen ons in de ogen bij het eten, maar gek genoeg smaken ze wel goed, alleen zoooooo scherp...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...