Tom&Thea Geplaatst: 8 juli 2012 Geplaatst: 8 juli 2012 De Barletta uitjes zijn klaar om te oogsten. Maar ik vroeg me af of ze eerst helemaal in moeten drogen voordat je aan de slag kan? Iemand ervaring hiermee? Ben lang aan het zoeken geweest, maar ik kom het in andere topics niet tegen. Quote
thea Geplaatst: 8 juli 2012 Geplaatst: 8 juli 2012 Zie augurk inmaken.Als je de uitjes wil inmaken .Moet je ze eerst op een vergiet leggen met zout 24 uur.Dat ontrekt vocht en als je ze op azijn doet dan zijn ze weer goed.Anders worden het slappe boel/te veel vocht. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Tom&Thea Geplaatst: 8 juli 2012 Auteur Geplaatst: 8 juli 2012 Ik heb inmiddels wel een paar recepten gevonden, maar mijn vraag is eigenlijk of ik de uitjes na de oogst meteen kan gebruiken. Of moet de steel eerst indrogen en zich een velletje om het uitje heen vormen? Anders zal ik beter eerst de stelen knakken een paar dagen voor het oogsten. Quote
thea Geplaatst: 9 juli 2012 Geplaatst: 9 juli 2012 Je kan ze meteen gebruiken.Je hoeft niet te wachten voor het velletje Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Tom&Thea Geplaatst: 9 juli 2012 Auteur Geplaatst: 9 juli 2012 Super! Dan ga ik deze week nog aan de slag. Quote
ck1 Geplaatst: 12 juli 2012 Geplaatst: 12 juli 2012 Ik zou de zilveruitjes toch laten drogen. Als je er zout over strooit kost dat geld en je moet ze daarna afspoelen.Zie: http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/In_azijn_wecken/Uien_inmaken/uien_inmaken.htmlClaudia Quote
thea Geplaatst: 12 juli 2012 Geplaatst: 12 juli 2012 Als je geen zout op leg maar meteen inmaak wordt het waterballen.De zout trek het vocht eruit en die komt erweer in en met smaak met de inmaak. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
renate Geplaatst: 14 augustus 2012 Geplaatst: 14 augustus 2012 Hoi, ik heb voor het eerst zilveruitjes gemaakt, ze smaken op zich wel, alleen ze zijn erg Kruidig, Juist ja, met hoofdletter K-ruidig.Kan ik nu ook gewoon wat vocht uit het potje halen en daarvoor in de plaats wat suikerwater erbij doen. Worden ze dan wellicht nog wat minder pittig? Of moet ik de uitjes uit het vocht halen en met wat zout laten trekken en dan in het oude vocht met suiker aangevuld terug doen? Quote
thea Geplaatst: 14 augustus 2012 Geplaatst: 14 augustus 2012 Als ze te sterk en zuur zijn dan kan je wachten tot het gebruik.Uit de pot halen in een vergiet even afspoelen.dan worden ze zachter van smaak. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
renate Geplaatst: 14 augustus 2012 Geplaatst: 14 augustus 2012 Oké. dan ga ik dat proberen. De tranen springen ons in de ogen bij het eten, maar gek genoeg smaken ze wel goed, alleen zoooooo scherp... Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.