Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Welke aardbeienrassen zijn dit?


Meegosh

Recommended Posts

Ben wel benieuwt naar wat voor aardbeien rassen ik heb, heb twee verschillende soorten/bedden..

De ene "kleintjes" heb ik bij mijn buren uit hun tuin gehaald (waren verhuist en tuin werd over de kop gehaald door woningbouw).. Vermoed dat die gewoon uit de tuinwinkel oid komen. Volgens mij zijn het wel doordragers, heb de eerste aardbeien er al van af geplukt en komen nu weer een lading bloemen..

 

100_3908.jpg

100_3907.jpg

100_3906.jpg

 

Andere grotere aardbeien weet ik ook het ras niet, van een mevrouw overgenomen die minder aardbeien wou.. Ook wel doordragers denk/vermoed ik gezien ze weer bloemetjes hebben.. Heb aan beide wel dat er hapjes uit zijn, werd niet echt minder met de netten er overheen.. Dus nu met de regen even zonder netten ook, makkelijker op slakkenjacht.. Ik vermoed dat naaktslakken de aardbeien erg lekker vinden (sommige grote zijn echt hol) en er zitten ook wel pissebedden op.. Dus nog maar even kijken of ze hier volgend jaar nog staan ..

 

100_3910.jpg

100_3894.jpg

100_3895.jpg

100_3900.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Meegosh, welke rassen het zijn kan ik niet een, twee, drie zeggen maar je vermoeden dat de aardbeien worden op gegeten door naaktslakken als je pissebedden heb gezien op de vruchten onwaarschijnlijk. Daar de pissebedden de aardbeien heerlijk vinden. Zelf heb ik afgelopen jaar(2012) voor al in Sarian, bos en Ostara aardbeien heel veel last gehad van wel tientallen pissenbedden per aardbei.

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...