Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Siliciaanse Aubergines (Inmaak)

Featured Replies

Geplaatst:

SICILIAANSE AUBERGINES

(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247)

 

Bereiding: 20 min.

Marineertijd: 24 uur

Rusttijd: 6 weken

Houdbaarheid: 6 maanden

 

Ingredienten voor ca. 11 potten:

 

1 kg stevige aubergines

2 onbespoten citroenen

100 g grof zout

100 ml wijnazijn

1-2 stengels bleekselderij

1-2 wortelen

2 teentjes knoflook

1-3 pikante pepertjes

3-4 takjes tijm of oregano

700 ml olijfolie

2 takjes verse laurierblaadjes

 

1.

Was de aubergines. Maak ze schoon en schil ze eventueel. Snijd ze in 3-4 mm dikke plakken en deze weer in 3-4 mm brede repen. Was de citroenen en snijd ze in dunne plakken. Meng de aubergines in een schaal met het zout, leg de citroenplakjes erop en daarbovenop een verzwaard bord, zodat ze in hun eigen sap liggen. Zet 24 uur op een koele donkere plaats.

 

2.

Verwijder de citroenen. Pers de aubergines in een keukendoek uit, meng ze in een schaal met de azijn, laat even staan en pers ze nog eens zorgvuldig uit.

 

3.

Schil ondertussen selderij, wortelen en knoflook en snijd ze fijn. Was de pepertjes en snijd ze in ringetjes. Was de kruiden en schud ze zorgvuldig droog. Meng alles en leg de ingredienten laag voor laag in de glazen potten. Leg op elke laag aubergines een laag laurierblaadjes, giet er olie over en schud alles wat, zodat er nauwelijks luchtbelletjes in de groenten achterblijven. Verzwaar de laurierblaadjes eventueel met een platte, schone steen, sluit de pot en laat de aubergines minstens 6 weken trekken op een koele donkere plaats.

  • 2 maanden later ...
Geplaatst:

Vandaag gemaakt van mijn 3 kleine aubergines, vond het zo zonde om ze op te eten, nu kan ik er eest nog op wachten en dan hopenlijk regelmatig genieten.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.