Erny Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 INMAAK RECEPTEN / MARINADES CHINEESvan:Gabrielle Keng-Peralta (dochter van eerste Chinees restauranthouder in Lyon '52)Uit het boekje: de magische stokjes van een Chinese uit Lyon.(in 2011 lag het bij de Action) GEKONFIJTE AUBERGINES (Liefhebbers van aubergines opgelet, want dit wordt smullen geblazen. Met deze zoetzure saus worden de zachte zurige aubergines namelijk nog smakelijker. Varieer de wijze van snijden, in dobbelsteentjes, schijfjes, stukjes, met of zonder schil, of met “gestreepte” schil... Dit alles draagt bij aan de genuanceerde smaak van de aubergines, die in ratatouille maar al te vaak wordt overvleugeld.) Voor 2 personen: 3 aubergines1 ui3 teentjes knoflook6 tot 8 el olie3 el kristalsuiker3 el azijn3 el sojasauspeper en zout Snijd de steelaanzet en topjes van de aubergines af en schil ze om en om, zodat ze “gestreept”worden. Snijd ze in dobbelsteentjes. Snijd de ui in dunne ringetjes en plet de teentjes knoflook. Verhit de olie in een pan. Fruit de knoflook, de ui en aubergines of hoog vuur. Doe er nog wat olie bij als de aubergines blijven plakken. Voeg peper en zout toe. Doe de suiker erbij en schep goed om zodat de suiker smelt. Schenk er een groot glas water, de azijn en sojasaus bij. Doe de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 10 minuten op laag vuur stoven. De stukjes aubergine mogen niet uit elkaar vallen. Serveer ze als ze de saus goed hebben opgenomen. Variaties:Dit gerecht is ook heel lekker met runder- of varkensgehakt, dat je eerst met een beetje knoflook in een koekepan fruit. Voeg het voorgebakken vlees aan de aubergines toe en laat het geheel sudderen. Als je van pikant houdt, kun je 2 theelepels cayennepeper of een paar ringetjes verse rode peper toevoegen. Quote
appelvrouw Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 Ik kan het al bijna ruiken En hoe zou je dit moeten inmaken? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Erny Posted July 9, 2012 Author Posted July 9, 2012 Jet, ik dacht eigenlijk dat ie door de azijn, suiker en sojasaus zowiezo wel te bewaren zou zijn... maar heb nog eens nagekeken en zie er geen bewaartijd bij staan... Misschien in potje stoppen en kijken hoe lang ie goed blijft? Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.