Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Gekonfijte Aubergines


Erny

Recommended Posts

INMAAK RECEPTEN / MARINADES CHINEES

van:

Gabrielle Keng-Peralta

(dochter van eerste Chinees restauranthouder in Lyon '52)

Uit het boekje: de magische stokjes van een Chinese uit Lyon.

(in 2011 lag het bij de Action)

 

GEKONFIJTE AUBERGINES

 

(Liefhebbers van aubergines opgelet, want dit wordt smullen geblazen. Met deze zoetzure saus worden de zachte zurige aubergines namelijk nog smakelijker. Varieer de wijze van snijden, in dobbelsteentjes, schijfjes, stukjes, met of zonder schil, of met “gestreepte” schil... Dit alles draagt bij aan de genuanceerde smaak van de aubergines, die in ratatouille maar al te vaak wordt overvleugeld.)

 

Voor 2 personen:

 

3 aubergines

1 ui

3 teentjes knoflook

6 tot 8 el olie

3 el kristalsuiker

3 el azijn

3 el sojasaus

peper en zout

 

Snijd de steelaanzet en topjes van de aubergines af en schil ze om en om, zodat ze “gestreept”worden. Snijd ze in dobbelsteentjes. Snijd de ui in dunne ringetjes en plet de teentjes knoflook. Verhit de olie in een pan. Fruit de knoflook, de ui en aubergines of hoog vuur. Doe er nog wat olie bij als de aubergines blijven plakken. Voeg peper en zout toe. Doe de suiker erbij en schep goed om zodat de suiker smelt. Schenk er een groot glas water, de azijn en sojasaus bij. Doe de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 10 minuten op laag vuur stoven. De stukjes aubergine mogen niet uit elkaar vallen. Serveer ze als ze de saus goed hebben opgenomen.

 

Variaties:

Dit gerecht is ook heel lekker met runder- of varkensgehakt, dat je eerst met een beetje knoflook in een koekepan fruit. Voeg het voorgebakken vlees aan de aubergines toe en laat het geheel sudderen. Als je van pikant houdt, kun je 2 theelepels cayennepeper of een paar ringetjes verse rode peper toevoegen.

Link to comment
Share on other sites

Jet, ik dacht eigenlijk dat ie door de azijn, suiker en sojasaus zowiezo wel te bewaren zou zijn... maar heb nog eens nagekeken en zie er geen bewaartijd bij staan... Misschien in potje stoppen en kijken hoe lang ie goed blijft?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...