Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hallo,

 

Begin van de lente ben ik met een Vierkantemetertuin begonnen en heb ik onder andere pepers en paprika's geplant. Op het kaartje van het tuincentrum staat dat ik deze mag plukken als ze hard zijn. Roodkleuring gebeurt in 4 weken. Er staat echter niet bij hoe dit rijpen dient te gebeuren. Ik begrijp dat dit vanzelf gebeurt, maar waar bewaar ik de vruchten? In de koelkast, in een schaal? Op een lichte of donkere plek? En drogen ze dan niet uit? Of kan ik ze toch beter aan de plant laten rijpen?

 

Verder kleuren een aantal van de pepers zwart (dit trekt ook weer weg zo lijkt het), kan dat komen omdat het zoveel heeft geregend de laatste tijd?

Posted

Als je er wel een groen plukt ( om bijvoorbeeld de volgende vruchten te stimuleren) kan je ze gewoon op een schaal leggen in keuken oid. Zeker niet in de koelkast. De pepers worden zwart voordat ze hun eigenlijke kleur krijgen...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...