mvanvoorden Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Hallo, Begin van de lente ben ik met een Vierkantemetertuin begonnen en heb ik onder andere pepers en paprika's geplant. Op het kaartje van het tuincentrum staat dat ik deze mag plukken als ze hard zijn. Roodkleuring gebeurt in 4 weken. Er staat echter niet bij hoe dit rijpen dient te gebeuren. Ik begrijp dat dit vanzelf gebeurt, maar waar bewaar ik de vruchten? In de koelkast, in een schaal? Op een lichte of donkere plek? En drogen ze dan niet uit? Of kan ik ze toch beter aan de plant laten rijpen? Verder kleuren een aantal van de pepers zwart (dit trekt ook weer weg zo lijkt het), kan dat komen omdat het zoveel heeft geregend de laatste tijd? Quote
jeanne-heijmans Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Je kan ze gewoon laten hangen, en ze kleuren eerst zwart daarna worden ze rood. Quote
mvanvoorden Posted July 20, 2012 Author Posted July 20, 2012 Okee, dan laat ik de rest lekker hangen Bedankt! Quote
appelvrouw Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Als je er wel een groen plukt ( om bijvoorbeeld de volgende vruchten te stimuleren) kan je ze gewoon op een schaal leggen in keuken oid. Zeker niet in de koelkast. De pepers worden zwart voordat ze hun eigenlijke kleur krijgen... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.