mvanvoorden Geplaatst: 20 juli 2012 Geplaatst: 20 juli 2012 Hallo, Begin van de lente ben ik met een Vierkantemetertuin begonnen en heb ik onder andere pepers en paprika's geplant. Op het kaartje van het tuincentrum staat dat ik deze mag plukken als ze hard zijn. Roodkleuring gebeurt in 4 weken. Er staat echter niet bij hoe dit rijpen dient te gebeuren. Ik begrijp dat dit vanzelf gebeurt, maar waar bewaar ik de vruchten? In de koelkast, in een schaal? Op een lichte of donkere plek? En drogen ze dan niet uit? Of kan ik ze toch beter aan de plant laten rijpen? Verder kleuren een aantal van de pepers zwart (dit trekt ook weer weg zo lijkt het), kan dat komen omdat het zoveel heeft geregend de laatste tijd? Quote
jeanne-heijmans Geplaatst: 20 juli 2012 Geplaatst: 20 juli 2012 Je kan ze gewoon laten hangen, en ze kleuren eerst zwart daarna worden ze rood. Quote
mvanvoorden Geplaatst: 20 juli 2012 Auteur Geplaatst: 20 juli 2012 Okee, dan laat ik de rest lekker hangen Bedankt! Quote
appelvrouw Geplaatst: 20 juli 2012 Geplaatst: 20 juli 2012 Als je er wel een groen plukt ( om bijvoorbeeld de volgende vruchten te stimuleren) kan je ze gewoon op een schaal leggen in keuken oid. Zeker niet in de koelkast. De pepers worden zwart voordat ze hun eigenlijke kleur krijgen... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.