dieuw Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 ik heb1 doorgechoten andijvie, een hele klijne andijvie en een middelgroteben vergeten de zaaidatum te noteren dus mijn vraag aan julie is hoe weet ik datde andijvie klaar is? Quote
Zeeuw Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Boeren is niet een zaadje in de grond doen en na bv 80 dagen de oogst er af halen.Het kan zijn dat door koude, warmte of vocht de groei zowel negatief als positief wordt beïnvloed.Daardoor kan je vroeger of moet je juist later oogsten. Een aantal kroppen laat ik groter groeien om bv met vier man van te eten andere oogst ik al klein om met zijn 2e van te eten.De andijvie van jouw foto's zijn gereed om op te eten hoor.Je moet alleen wel er voor zorgen dat ze niet schieten want dan zijn ze niet lekker meer. En tja soms gaat het fout en dan is het varkens of kippen voer geworden. Andijvie is kaar als er mooie kropvorming is ontstaan per ras is dat verschillend je leert het wel zien door te doen Quote
RobO Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 inderdaad, goed kijken of ie een stengel wil gaan maken, het centrum komt dan omhoog. Hier plukken we af en toe een blaadje om te proeven of de smaak og/al ok is, als het kropje groot genoeg is of we erge trek in sla- of kaassaus-andijvie hebben Quote
dieuw Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 @Zeeuw:heeel er bedankt! ik had geen flouw idee, ik leer erg graag Quote
dieuw Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 de andijvie die doorgeschoten is heeft boven zwarte randen morgen ff foto maken Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.