Jump to content

Recommended Posts

Posted

ik heb1 doorgechoten andijvie, een hele klijne andijvie en een middelgrote

ben vergeten de zaaidatum te noteren

dus mijn vraag aan julie is hoe weet ik datde andijvie klaar is?

 

andijvie-165201343035233.jpgandijvie-214061343035250.jpg

Posted

Boeren is niet een zaadje in de grond doen en na bv 80 dagen de oogst er af halen.

Het kan zijn dat door koude, warmte of vocht de groei zowel negatief als positief wordt beïnvloed.

Daardoor kan je vroeger of moet je juist later oogsten.

 

Een aantal kroppen laat ik groter groeien om bv met vier man van te eten andere oogst ik al klein om met zijn 2e van te eten.

De andijvie van jouw foto's zijn gereed om op te eten hoor.

Je moet alleen wel er voor zorgen dat ze niet schieten want dan zijn ze niet lekker meer. En tja soms gaat het fout en dan is het varkens of kippen voer geworden.

 

Andijvie is kaar als er mooie kropvorming is ontstaan per ras is dat verschillend je leert het wel zien door te doen

Posted

inderdaad, goed kijken of ie een stengel wil gaan maken, het centrum komt dan omhoog. Hier plukken we af en toe een blaadje om te proeven of de smaak og/al ok is, als het kropje groot genoeg is of we erge trek in sla- of kaassaus-andijvie hebben

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...