Jump to content

Snoei Pruim (Mirabel)


LucV

Recommended Posts

Dag allemaal,

 

Ik heb een vraagje over het snoeien van de pruimenboom (mirabel) in onze achtertuin. Deze boom hebben wij te lang geen aandacht gegeven, waardoor deze enigszins in vreemde hoeken is gegroeid (zie foto). Het oorspronkelijk idee was om de boom te leiden, maar snoei lijkt nu als eerste noodzakelijk.

 

Hebben jullie enig idee wat er sowieso af moet, zonder dat de boom gelijk het loodje legt. Ik begreep al uit andere berichten dat je de boom het beste kunt snoeien kort na de pluk? Klopt dit?

 

De boom ziet er slecht uit, hij heeft ws de krulziekte.

 

Alvast bedankt voor het meedenken!

 

pruim-mirabel49911343827365.jpg

 

Bericht oorspronkelijk geplaatst door gebruiker: koos2012. Door een databasecrash zijn alle registraties in de periode van 29 juli tot en met 14 augustus verloren gegaan. Registreer aub opnieuw hier: ucp.php?mode=register Excuus voor het ongemak

Link to comment
Share on other sites

In onze boomgaard in Roemenië hebben we een paar mirabellen ( daar worden ze corcoduse )staan , dat zijn hoogstam fruitbomen maar je ziet ze ook in struikvorm . Ze worden in het voorjaar gesnoeid. Wil je exact weten hoe dat moet zoek even het adres op van een kweker en die kan je zeker verder helpen.

 

Bericht oorspronkelijk geplaatst door gebruiker: hemago28. Door een databasecrash zijn alle registraties in de periode van 29 juli tot en met 14 augustus verloren gegaan. Registreer aub opnieuw hier: ucp.php?mode=register Excuus voor het ongemak

Link to comment
Share on other sites

  • 10 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...