Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2


Jorg

Aanbevolen berichten

Ok, de aftrap in t 2e deel

 

Vanmorgen een broodje kaas met Tigrette tomaat.

Vanmiddag wederom een broodje hamburger met sla, tomaat en gebakken ei.

Vanavond Chinese omelet met gewokte paksoi (tussen het dubbelgeklapte omelet) en een salade van Catlogna, tomaatjes en komkommer met een heel aparte dressing (gemaakt door zoon ).

Good things come in small packages

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heerlijk soepje bij elkaar gegooit van rondslingerende groenten: Patisson, gele courgette, ui, knoflook, Papalo, tomaat, basilicums, rozemarijn, pepertje Bresse en bieslook. Met olijfolie, bouillonblokjes en klein beetje tomatenpuree voor de kleur. Ff in de blender....

En dat wás me toch een potje hartstikke lekker!!!

 

Gisteren weer lekker tomatensausje voor de spaghetti. Basic: div. tomaten, knoflook, ui, olijfolie, pepertje Aladin en Bresse, oregano, basilicum uit eigen kweek. Peper, zout, olijfolie, spaghetti en Parmezaan. Dát kan ik elke dag wel eten...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gisteren pompoensoep ("de tweede helft" van de soep die ik eerder deze week had gemaakt) en vanavond witte bonen met tomatensaus, rul gebakken gehakt en een gebakken uitje erdoor. Die witte bonen zijn eigenlijk gedroogde stoksnijbonen. De laatste snijbonen, die veel te dik en "grassig" waren geworden om nog als snijboon te eten, heb ik gewoon laten hangen en eerder deze week kurkdroog geoogst. Boontjes doppen, gisteravond in een pannetje water gezet en vanavond dus op tafel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanavond alleen voor mezelf gekookt, en daar wordt ik lui van! Halve courgette en een handje (mini-)worteltjes verwerkt in een roerbakgerechtje. Lekker veel champignons erdoor want die vindt mn vriend niet lekker xD Worteltjes komen terug niet terug volgend jaar.. ze blijven heeel klein hier en doen er dan ook nog eens zo lang over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

RobO: neeeej, in een deeg jasje. Ofwel kibbeling.. maar dat klinkt minder spannend

Maar als jij een lekker recept weet met vis in een wijn-marinade, houd ik me aanbevolen. Heb nog een aantal flessen staan waar al jaren niets mee wordt gedaan (wij houden alleen van zoete wijntjes zoals Eiswijn en Sauternes). Tijd om dat s op te maken.

Good things come in small packages

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jet: snijbiettaart staat hier ergens op het forum. Deze vinden wij erg lekker. Ik heb hem aangepast voor mezelf. Bladerdeeg in de vorm, plakjes camenbert Op de bodem, gesneden en gewassen snijbiet erop. Mixje van 4 eieren, bakje creme fraiche, peper en zout enz. Deeg eroverheen flappen. En hup die oven in! Makkie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

RobO, ik houd best van koken, maar dan moet ik er wel tijd voor hebben en je raad t al.. dat heb ik meestal niet. Die 1e zal t denk ik niet worden, echter die van de Appie is wel kinderlijk eenvoudig en daar kunnen we meer ingrediënten uit de tuin gebruiken. Dat doen we liever

En thanx voor het opzoeken

Ik zit me ineens te bedenken dat we rode wijn hebben die we moeten opmaken, geen witte, die is zoet en wordt hier zo opgedronken Ergens na kerst blijven wij altijd met wederom een fles wijn zitten. Tot de volgende kerst...

 

Back on topic.. vandaag een héérlijke herfstschotel met oa. bleekselderij en bieslook uit eigen tuin, en gebakken appeltjes gegeten. Was voor herhaling vatbaar

http://www.c1000.nl/koken/recepten/herfststampotje-met-saucijzen-en-appel

Ik had geen mosterd in huis maar die hebben we ook niet gemist. En ipv saucijzen heb ik een hele worst gebruikt en later in stukjes gesneden. En die gebakken appel, die gaan we vaker ergens bij eten

Good things come in small packages

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...