Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2


Aanbevolen berichten

Geplaatst: (aangepast)

wortels, aardappeltjes, kipcordonblauw,rabarberappelmoes en ook nog 2 liter bouillon met rode wijn en sjalotten ingekookt en de schenkel geplukt voor...

aangepast door Gast
Geplaatst: (aangepast)

... de ragout van morgen, wordt vervolgd...

 

 

...ragoutje, rijst, bleekselder met kaas

aangepast door Gast
Geplaatst:

Borlotti bonen, sla met tomaatjes, en ui uit eigen tuin, aardappeltjes, speklapje erbij van de slager

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

gehaktbrood met roedjaksaus, kerrie-eiersalade, italiaans kruidenbroodje ( bouwpakketje van de Zandhaas molen) , aardappel-worst-augurk-wortel salade...morgen beginnen we met het IBM dieet...

Geplaatst:

Gisteren met de hele familie naar de bollenbeurs en daarna gegeten: eiersalade met dragon, bieslook en peterselie; courgettesoep met ui, wortel, prei, tomaat, rozemarijn en tijm; stamppot boerenkool met appelmoes en yoghurt toe met aardbeiensaus.

Geplaatst:

Gisteren een pan soep gemaakt met van alles dat nog in de keuken en koelkast zwierf:

Paar bouillonblokjes, Spaghettipompoen, tomaat, venkelgroen, dragon, oregano, wortels, 1 stukje Yakon (moest er toch íets mee), 2 rode pepers, 1 hele grote ui, salie, knoflook, tomatenpuree voor de kleur, fishsauce, sesamolie, maggi, Kikkoman sojasausscheutje, zout en peper natuurlijk, olijfolie en natuurlijk water. Alles door de blender en dan opeten met verse bieslook en verse basilicum en een scheutje olijfolie en Balsamico Blanco. Oh... en de smeltende blokjes kaas natuurlijk niet vergeten...

 

Dát ruimde dus wel lekker op...

Geplaatst:
Gisteren met de hele familie naar de bollenbeurs en daarna gegeten: eiersalade met dragon, bieslook en peterselie; courgettesoep met ui, wortel, prei, tomaat, rozemarijn en tijm; stamppot boerenkool met appelmoes en yoghurt toe met aardbeiensaus.

 

Leuke (eetbare?) bollen gekocht Nanda?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Zoon mopperde eerst dat ik een alternatieve spaghettisaus heb gemaakt en moest toen toegeven dat hij wel erg lekker smaakte:

Brokkoli, aardpeer, apios en niet uit eigen tuin solo-knoflook. Heerlijk - het bleken de aardperen die hij zo lekker vond. Die deed ik voorheen altijd alleen maar in de soep.

 

Heb ook een test met gekookte raketsla gedaan. Beetje bitter maar verder goed te eten (met veel knoflook) - ik moet dus nog wat experimenteren hoe ik dat kan bereiden. Het groeit me boven het hoofd uit - de planten zijn zo groot, daar moet dringend wat van op worden gegeten. Volgende keer de oude andijvie en witlof truck proberen: kleingesneden wassen in warm water.

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

Geplaatst:

Een bloemkooltje en een ramanesco en spinazie met 2 preitjes en twee uitjes (heb de restjes uit de tuin gehaald om dat stuk om te frezen )

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...