RobO Geplaatst: 2 november 2013 Geplaatst: 2 november 2013 geen zuurdesembroodje wegens eigenwijs (had een goed starter en een goed recept. deeg was wel erg kledderig dus maar meer meel toegevoegd met als resultaat een dikke harde korst met een binnenkant vol grote gaten en een grauwe broodkleur, smaak was niet slecht structruur was prut...lesso numero uno: volg het recept tot je weet wat je doet)
René Geplaatst: 2 november 2013 Geplaatst: 2 november 2013 Een salade van groenlof (en kaas, olijven, zonnepitten...) Wie zaait zal oogsten
appelvrouw Geplaatst: 2 november 2013 Geplaatst: 2 november 2013 Stamppot knolselderij met prei en een uiensjuutje..lekker! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
malouis Geplaatst: 2 november 2013 Geplaatst: 2 november 2013 Stamppot van rode biet met daarbij een stukje lamsbout.
geedee Geplaatst: 2 november 2013 Geplaatst: 2 november 2013 Pompoenjam met zelfgebakken brood....lekkerrrrrrrrrr
prettig gestoord Geplaatst: 3 november 2013 Geplaatst: 3 november 2013 hier staat het maisbrood met veeeel pitten en zaden nu in de oven verschrikkelijk lekker te ruiken. (Gisteravond al klaargezet in de bakblikken) Daar gaat zo dadelijk eigengemaakte jam op of wat kaas met rucola en eigen mosterd. Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
appelvrouw Geplaatst: 3 november 2013 Geplaatst: 3 november 2013 Eigen mosterd, dat vind ik leuk..hoe doe je dat, en hoe smaakt het? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
prettig gestoord Geplaatst: 3 november 2013 Geplaatst: 3 november 2013 @appelvrouw ik ben een enorm verwend kreng als het gaat om mijn mosterd. Ik vind uitgesproken smaken lekker, en houd er niet van dat het te slijmerig is of vloeibaar zoals je het vaak koopt. DUS na het met de knullen kijken van een aflevering op het Klokhuis over mosterd, zelf aan de gang gegaan.Geel mosterdzaad week ik in appelazijn meestal een nacht, soms wat langer als de zaden nog te hard zijn. Dan gaat het in de blender samen met de smaak toevoegingen voor het soort mosterd. ( Niet aan ruiken..mosterdgas is niet geen fabeltje..) Iig altijd zout, maar bv cranberries, honing, dille en dan draaien totdat ie de gewenste dikte heeft. In gesteriliseerde potjes doen en minimaal een week laten rijpen. Ik doe het wat nattig in de potjes daar het vaak nog wat indikt. Wij eten vrij veel mosterd dus het zelf kweken van de zaden heb ik (nog) niet gedaan. Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
appelvrouw Geplaatst: 3 november 2013 Geplaatst: 3 november 2013 Ok dank voor de info..(ook over het mosterdgas, daar heb ik veel over gelezen..ik woon hier in een gebied waar dat is gebruikt in de 1e wereldoorlog, heel erg spul) wie weet ga ik de mosterd zelf ook ooit eens maken. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
René Geplaatst: 3 november 2013 Geplaatst: 3 november 2013 Bonenschotel met uit eigen tuin: zonnewortel, rode ui, bieslook en peterselie. Wie zaait zal oogsten
appelvrouw Geplaatst: 3 november 2013 Geplaatst: 3 november 2013 Én? Hoe smaakt de zonnewortel? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
René Geplaatst: 3 november 2013 Geplaatst: 3 november 2013 Er zit eigenlijk niet heel erg veel smaak aan Beetje flauw en zacht. Zeker niet bitter. Het is, gekookt, geen stevige groente. Wie zaait zal oogsten
appelvrouw Geplaatst: 3 november 2013 Geplaatst: 3 november 2013 ok thanks.Wij eten straks wok met snijbiet, knoflook, prei, ui. Rood pepertje erbij, want er moeten bacteriën uitgebrand worden We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 3 november 2013 Geplaatst: 3 november 2013 spinazie, pasta, kaassaus, worstjeskoekietoe
malouis Geplaatst: 3 november 2013 Geplaatst: 3 november 2013 Hutspot (van wortels en uien die niet bewaard kunnen worden).
RobO Geplaatst: 4 november 2013 Geplaatst: 4 november 2013 andijvieslatje de laatste, eitje erop, sausje erbij, aardappeltje, rabarbertje, biefstukjeRobO-tje en vrouwtje weer helemaal toppietje (1: lezen jullie hier nou ook andijvies-latje? 2: sorrytje hoor, moest net vreselijk lachen om een zojuist vernomen tutverhaaltjetjetje van een artikelschrijvertjetjetje......en dan te bedenken dat het favoriete Nederlandse woord van een Noorse collega het NL-oerwoord "dingetje" was...echt waar )
prettig gestoord Geplaatst: 5 november 2013 Geplaatst: 5 november 2013 Gisteren pasta met veel paprika's uit de kas die nog steeds niet ophouden met vrucht geven! Paar preien , uien en een bol knoflook erdoor, geweckt tomatensausje erbij et voila! Vandaag roerbak..maar weer paprika's, prei uien en knoflook en wat peultjes. Dat in een wrapje yumm Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
RobO Geplaatst: 6 november 2013 Geplaatst: 6 november 2013 andijvieknolselderaardappelstamp met worst
RobO Geplaatst: 6 november 2013 Geplaatst: 6 november 2013 pomposoepje met pizza uit doos, we zijn aan het verbouwen nl (17 uur: nog éven dit stukje afmaken...19 uur: wie kookt er vandaag schat?...Herkenbaar? )
Piroska Geplaatst: 6 november 2013 Geplaatst: 6 november 2013 Gisteren, gebakken pastinaakschijfjes met herbes de provence, verse spruitjes met nootmuskaat en lamsgehaktballetjes (van Jorieke) met munt en peterselie.Vandaag restant van de spruitjes in kaassaus uit de oven met gekookte aardappeltjes en kaassoufflee met een kersensausje (lees: mislukte jam ) http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Piroska Geplaatst: 6 november 2013 Geplaatst: 6 november 2013 @RobO, haha hebben wij vrijwel dagelijks.... http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
RobO Geplaatst: 10 november 2013 Geplaatst: 10 november 2013 boerenkoolstamp (bkool uit de vriezer met frieslanders, beetje bouiilon, beetje boter en melk, beetje balsamico) met worst
Piroska Geplaatst: 10 november 2013 Geplaatst: 10 november 2013 uit de vriezer want lui: tomatensoep met aubergine, meteen kwak room erin. http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
RobO Geplaatst: 11 november 2013 Geplaatst: 11 november 2013 borlottobonen met/in tomatensoep,lekker wel, heerlijk neu... (dat ging zo: bouillonnnetje getrokken en de bonen erin gekookt na 12 uur weken; 3 uur koken zei het recept...nou ja , na 3/4 uur waren de bonen al bijna uit elkaar gevallen, klaar was de RobO dus; groentjes erbij, tomatenpassate en blokje fond uit de vriezer en wat kruiden erbij en smullen maar) de borlotti smaakten goed, lekker vol, smeuiig, beetje als bruine boon, maar heerlijk? Of deed ik iets verkeerd misschien ... tips anyone?? verder las ik ergens dat er verschil is tussen kievits- en borlottobonen, klopt dat eigenlijk? kan je dat ook zien/proeven eigenlijk?
Piroska Geplaatst: 11 november 2013 Geplaatst: 11 november 2013 puree van aardappel/aardpeer/koolraap, allen gelijke delen, of misschien iets meer aardpeer, beetje melk, stukje boter, geraspte nootmuskaat en eitje en stampen maar.Daarbij suddervlees uit de houtoven, met knoflook tomaat en paprika, yummie! Ohja en daarbij appelmoes natuurlijk want die potten moeten ook op. http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Aanbevolen berichten