Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Neem voor 4 personen een flinke spitskool.

 

Zet aardappels op..net zoveel als je anders voor boerenkool of andijviestamp doet.

Maak hier een puree van met olijfolie, een scheut melk en eventueel het vocht van de kool. Zout, peper..

 

Bak ondertussen een pak spekjes zachtjes uit. Snij de spitskool in fijne en niet al te lange repen en voeg deze toe aan de spekjes.

Laat hooguit 8 minuten stoven totdat de spitskool fijn van smaak is geworden maar nog niet helemaal zacht is.

 

Snij twee ons komijne(óf jong belegen, geiten, rook)kaas in blokjes.

Schep de kool door de puree, voeg op het laatste moment de kaasblokjes toe.

Eet met een kuiltje sju van gisteren...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Normaal ik maak het anders....ik stoof de kool in de boter met een flinke lading kerrie.

Uitgebakken spekjes gaan er ook door bij mij en een lading geraspte kaas.

Heb nog een half spitskooltje liggen....mooi om het vanavond zo eens te maken

~I believe in God, only I spell it Nature~

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...