Nancy Geplaatst: 20 december 2012 Auteur Geplaatst: 20 december 2012 Ik ken die hele Eric Toensmeier niet maar ik denk dat ie een heeeeeeeeeeeeeele grote tuin heeft WHOEHAHAHAHAHAHA. Quote Ik zeg maar zoo, das korter dan dierentuin.
keesie Geplaatst: 30 december 2012 Geplaatst: 30 december 2012 hoi nancy door dat gegrom heb ik niet kunnen lezen / zien of ze ook nog een beetje smaak hebben . de verhalen gaan dat ze lekker zijn . mag ook wel na zo veel werk groet keesie Quote
Nancy Geplaatst: 2 januari 2013 Auteur Geplaatst: 2 januari 2013 Dit jaar heb ik ze dus te vroeg gerooid omdat ik zag dat ze onder de andere planten groeiden, maar vorig jaar heb ik er enkele op en ze zijn echt heel lekker, daar hoor je me dus niet over klagen hoor.Ach, ik was die dag nogal sjagerijnig maarre, als je ze graag wilt proberen zou ik ze in een grote speciekuip of zo zetten. Quote Ik zeg maar zoo, das korter dan dierentuin.
appelvrouw Geplaatst: 13 november 2013 Geplaatst: 13 november 2013 Ik heb ook mijn eerste oogst crosne binnen. Naar aanleiding van dit topic had ik ze in een hele grote bak geplaatst..samen met de apios. Dat heeft van beide knollen weinig oogst opgeleverd maar genoeg om te proeven. Eten jullie de crosne rauw of gebakken oid? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
malouis Geplaatst: 13 november 2013 Geplaatst: 13 november 2013 Ik eet ze altijd rauw. Lekkere saladegroente.Maar ik heb ze nu nog niet geoogst. Ze kunnen gewoon in de grond blijven voor van de winter: lekker verse salade als er verder bijna niets meer geoogst kan worden. Om verspreiding te voorkomen: een stukje tuin afbakenen door oude dakpannen of stoeptegels rechtop in de grond te zetten. Netjes laten aansluiten natuurlijk. Quote
appelvrouw Geplaatst: 13 november 2013 Geplaatst: 13 november 2013 Dank je. Ik wist niet of ik ze in de bak kon laten zitten..het is een ijzeren bak notabene. Het leek me snel te koud te worden daarin. Volgens mij gaan ze wel onder een stoeptegel door, want zo diep zaten ze wel bij ons, dieper zelfs. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
malouis Geplaatst: 13 november 2013 Geplaatst: 13 november 2013 Van die grote gebruiken of de kleinere twee diep zetten. Ik heb vorig jaar een deel voor de vorst geoogst en een deel erna.Smaakte allebei prima terwijl de grond toch echt diep bevroren was geweest. Quote
Kruidje Geplaatst: 14 november 2013 Geplaatst: 14 november 2013 Jet, de Apios hebben 3 jaar nodig voordat je knolletjes op een eetbare maat komen. Wat te klein is gooi je bij oogsten terug. Ik moet zeggen: zo een pot vol crosne heeft wel wat. Geeft een mooie vorm (hoog bolletje - lijkt wel buxus). Quote Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu
Nancy Geplaatst: 18 november 2013 Auteur Geplaatst: 18 november 2013 Ik eet ze altijd rauw. Lekkere saladegroente.Maar ik heb ze nu nog niet geoogst. Ze kunnen gewoon in de grond blijven voor van de winter: lekker verse salade als er verder bijna niets meer geoogst kan worden. Om verspreiding te voorkomen: een stukje tuin afbakenen door oude dakpannen of stoeptegels rechtop in de grond te zetten. Netjes laten aansluiten natuurlijk. Uh, ik zou daar toch maar mee uitkijken!!!Hier heb ik ze zeker wel tot 50 cm diep gevonden dus die gaan zo onder die dakpannen door hoor. Quote Ik zeg maar zoo, das korter dan dierentuin.
marijke Geplaatst: 18 november 2013 Geplaatst: 18 november 2013 Deze groente is dus niet voor niets 'vergeten' Quote
malouis Geplaatst: 18 november 2013 Geplaatst: 18 november 2013 Zo diep heb ik ze nog nooit in de grond gezien. Heb je soms met het opgraven de boel iets te veel gehutseld? Maar in een grote pot doen ze het ook prima. Vind ik een stuk makkelijker met oogsten: midden in de winter een pot omkeren in een verwarmde ruimte is toch een stuk aangenamer dan met dooie vingers in de ijskoude grond wroeten. Vooral niet vergeten. Ze smaken heerlijk.Makkelijkste manier van schoonmaken: klein emmertje, crosne erin, water erbij, deksel erop en schudden maar. Paar keer herhalen. Quote
Jane Doe Geplaatst: 24 oktober 2014 Geplaatst: 24 oktober 2014 Zo te lezen woekeren ze goed, achter in de tuin mogen ze dat richting het bos genoeg ruimte. Dan oogsten wanneer we trek hebben, gaat gezellig worden Loraine. Quote
Loraine Geplaatst: 24 oktober 2014 Geplaatst: 24 oktober 2014 Crosne tot we erbij neervallen kom maar op Quote Groetjes Loraine "Wat niet kan, moet nog gebeuren."
acpronk Geplaatst: 13 november 2024 Geplaatst: 13 november 2024 2 jaar geleden kreeg ik iets van 20 stuks crosne van @woldistel, deze in een lage bak geplant. Eerste jaar niks gedaan. Dit voorjaar kwamen ze al weer vroeg op. De kluit heb ik toen in een aantal delen gesplitst en in een paar 30L kuipen geplant. Dit is de eerste die geleegd is, stond wel grotendeels onder de smeerwortel (in de kuipen ernaast). Ondanks dat het in een kuip zit, is de oogst vanwege het formaat niet heel handig. Hopelijk is de smaak wel goed om het formaat te compenseren. Wordt vervolgd... 4 Quote Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/
appelvrouw Geplaatst: 14 november 2024 Geplaatst: 14 november 2024 Dat is echt heel erg lekker crosne! In Frankrijk vaker gegeten samen met tuinbonen gestoofd! Ik ga ze op mijn lijst zetten voor de mtfd.. niet vergeten. Het oogst moment is trouwens precaire als je te lang wacht komt er een soort doorstart of hoe dat ook al weer heet. Schoonmaken is ook lastig door de michelinmannetjesribbeltjes. Laten zwieren in een bak water waar ook geel of wit zand inzit. 2 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.