Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Vergeten groenten, me hoela! (crosne)


Nancy

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Dit jaar heb ik ze dus te vroeg gerooid omdat ik zag dat ze onder de andere planten groeiden, maar vorig jaar heb ik er enkele op en ze zijn echt heel lekker, daar hoor je me dus niet over klagen hoor.

Ach, ik was die dag nogal sjagerijnig maarre, als je ze graag wilt proberen zou ik ze in een grote speciekuip of zo zetten.

Ik zeg maar zoo, das korter dan dierentuin.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Ik heb ook mijn eerste oogst crosne binnen. Naar aanleiding van dit topic had ik ze in een hele grote bak geplaatst..samen met de apios. Dat heeft van beide knollen weinig oogst opgeleverd maar genoeg om te proeven. Eten jullie de crosne rauw of gebakken oid?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Ik eet ze altijd rauw. Lekkere saladegroente.

Maar ik heb ze nu nog niet geoogst. Ze kunnen gewoon in de grond blijven voor van de winter: lekker verse salade als er verder bijna niets meer geoogst kan worden.

 

Om verspreiding te voorkomen: een stukje tuin afbakenen door oude dakpannen of stoeptegels rechtop in de grond te zetten. Netjes laten aansluiten natuurlijk.

Link to comment
Share on other sites

Dank je. Ik wist niet of ik ze in de bak kon laten zitten..het is een ijzeren bak notabene. Het leek me snel te koud te worden daarin. Volgens mij gaan ze wel onder een stoeptegel door, want zo diep zaten ze wel bij ons, dieper zelfs.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Jet, de Apios hebben 3 jaar nodig voordat je knolletjes op een eetbare maat komen. Wat te klein is gooi je bij oogsten terug.

 

Ik moet zeggen: zo een pot vol crosne heeft wel wat. Geeft een mooie vorm (hoog bolletje - lijkt wel buxus).

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

Link to comment
Share on other sites

Ik eet ze altijd rauw. Lekkere saladegroente.

Maar ik heb ze nu nog niet geoogst. Ze kunnen gewoon in de grond blijven voor van de winter: lekker verse salade als er verder bijna niets meer geoogst kan worden.

 

Om verspreiding te voorkomen: een stukje tuin afbakenen door oude dakpannen of stoeptegels rechtop in de grond te zetten. Netjes laten aansluiten natuurlijk.

 

Uh, ik zou daar toch maar mee uitkijken!!!

Hier heb ik ze zeker wel tot 50 cm diep gevonden dus die gaan zo onder die dakpannen door hoor.

Ik zeg maar zoo, das korter dan dierentuin.

Link to comment
Share on other sites

Zo diep heb ik ze nog nooit in de grond gezien. Heb je soms met het opgraven de boel iets te veel gehutseld?

 

Maar in een grote pot doen ze het ook prima. Vind ik een stuk makkelijker met oogsten: midden in de winter een pot omkeren in een verwarmde ruimte is toch een stuk aangenamer dan met dooie vingers in de ijskoude grond wroeten.

 

Vooral niet vergeten. Ze smaken heerlijk.

Makkelijkste manier van schoonmaken: klein emmertje, crosne erin, water erbij, deksel erop en schudden maar. Paar keer herhalen.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...