Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

ik zou graag kleine cakes bakken in een vorm van 22 cm. om dat een grote cake niet vlug op gegeten wordt en uit staat te drogen.

 

ik heb het produkt van koopmans cake meel gekocht,]

Hoeveel van de ingredienten moet ik daar van gebruiken.

lastig vraagje , maar ja, doorgewinterde baksters weten dit waarschijnlijk wel,maar ik begin pas aan mijn bak carriere.

een keertje fout doen vind ik niet erg maar voortdurend een misgebak krijgen is minder leuk dus graag hulp

dank bij voorbaat.

Geplaatst:

robo. je antwoord is voor mij te beknopt. niet echt duidelijk, dat de eitjes apart geklopt worden is me bekent maar het gaat me om.

a de hoeveelheid meel

b de hoeveelheid boter en

c hoeveel ei. ik moet gaan gebruiken

Geplaatst:

Als de bakblik 22 cm is en de grote blik 40 cm dan de helf van alles.

waarom geen grote cake en als hij klaar is door midden snijden en de helf in de diepvries voor onverwachte gasten.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:

De omgerekende minimale basishoeveelheid die in mijn kookboek staat vermeld, is:

 

1 ei

50 gram boter

50 gram cakemeel

50 gram basterdsuiker

 

Daarnaast gebruik ik een beetje vanillesuiker en stukje (ongeverfde) schil van citroen of sinaasappel.

 

Je kan ook papieren cakevormpjes kopen om kleine cake-jes te proberen.

 

Als je wat meer ervaring krijgt, kan je ook je recept naar eigen smaak gaan aanpassen. Uitgaande van bovenstaand lijstje rond ik de boter en de suiker naar beneden af en het meel ietsje naar boven. Dan wordt hij wat droger en minder vet en zoet. Daarnaast vervang ik 1 eetlepel cakemeel door 1 eetlepel volkoren roggemeel. Dan wordt de cake wat vaster. Als je gele basterd gebruikt i.p.v. witte, krijgt hij wat meer kleur.

 

Met de feestdagen is een tulbandvorm ook heel geslaagd.

Geplaatst:

thea, is nog niet bij mij opgekomen er 1 in de helft te doen, ( ouwe hersens malen langzaam)

kamilla, dank je wel, nu kan ik gaan proberen wat het beste is.

 

 

een klein brood is me vandaag wel gelukt in het cake blik. super.

dat geeft me moed.

groetjes

  • 4 maanden later ...
Geplaatst:

Als het deeg klaar is, mix ik altijd nog een in kleine stukjes gesneden appel even door het deeg. Zo krijg je een lekkere frisse cake die niet snel uitdroogt. Wel ± 5 minuten langer bakken (vanwege de appel zit er meer vocht het deeg).

 

Een andere lekkere combinatie is een zakje stroopwafelkruim van de markt door je deeg...

Geplaatst:

o heb heerlijk net een cake staan bakken. Hij staat nu in de oven. Kreeg zo'n zin in cake door jullie .

 

Lekker een marmercake opgemaakt. nog een uurtje wachten, dan liggen de kids op bed manlief in nog koopavond aan het werken. heb ik lekker een plakje cake straks hmmm. Eigenlijk nog ff slagroom scoren.

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Je kan toch gewoon een grote cake bakken,

Af laten koelen en in plakjes snijden en in de vriezer doen.

Droogt niet uit en blijft lekker smakelijk.

Scheelt energiekosten van de oven.

De diepvries staat toch al aan.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...