wilma2 Geplaatst: 21 november 2012 Geplaatst: 21 november 2012 ik zou graag kleine cakes bakken in een vorm van 22 cm. om dat een grote cake niet vlug op gegeten wordt en uit staat te drogen. ik heb het produkt van koopmans cake meel gekocht,]Hoeveel van de ingredienten moet ik daar van gebruiken.lastig vraagje , maar ja, doorgewinterde baksters weten dit waarschijnlijk wel,maar ik begin pas aan mijn bak carriere.een keertje fout doen vind ik niet erg maar voortdurend een misgebak krijgen is minder leuk dus graag hulpdank bij voorbaat. Quote
RobO Geplaatst: 21 november 2012 Geplaatst: 21 november 2012 wij doenhttp://www.koopmans.com/recepten/koopmans-recepten/hollandse-streekrecepten/boerencake/ de eitjes wel ff apart 4 minuten luchtig kloppen, boter - roomboter 1/2 en becel goud 1/2 Quote
wilma2 Geplaatst: 21 november 2012 Auteur Geplaatst: 21 november 2012 robo. je antwoord is voor mij te beknopt. niet echt duidelijk, dat de eitjes apart geklopt worden is me bekent maar het gaat me om. a de hoeveelheid meel b de hoeveelheid boter en c hoeveel ei. ik moet gaan gebruiken Quote
Jorieke123 Geplaatst: 21 november 2012 Geplaatst: 21 november 2012 Probeer gewoon de helft...? Dus de helft van de ingrediënten die op het pak staan. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
thea Geplaatst: 21 november 2012 Geplaatst: 21 november 2012 Als de bakblik 22 cm is en de grote blik 40 cm dan de helf van alles.waarom geen grote cake en als hij klaar is door midden snijden en de helf in de diepvries voor onverwachte gasten. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Kamilla Geplaatst: 21 november 2012 Geplaatst: 21 november 2012 De omgerekende minimale basishoeveelheid die in mijn kookboek staat vermeld, is: 1 ei50 gram boter50 gram cakemeel50 gram basterdsuiker Daarnaast gebruik ik een beetje vanillesuiker en stukje (ongeverfde) schil van citroen of sinaasappel. Je kan ook papieren cakevormpjes kopen om kleine cake-jes te proberen. Als je wat meer ervaring krijgt, kan je ook je recept naar eigen smaak gaan aanpassen. Uitgaande van bovenstaand lijstje rond ik de boter en de suiker naar beneden af en het meel ietsje naar boven. Dan wordt hij wat droger en minder vet en zoet. Daarnaast vervang ik 1 eetlepel cakemeel door 1 eetlepel volkoren roggemeel. Dan wordt de cake wat vaster. Als je gele basterd gebruikt i.p.v. witte, krijgt hij wat meer kleur. Met de feestdagen is een tulbandvorm ook heel geslaagd. Quote
wilma2 Geplaatst: 21 november 2012 Auteur Geplaatst: 21 november 2012 thea, is nog niet bij mij opgekomen er 1 in de helft te doen, ( ouwe hersens malen langzaam) kamilla, dank je wel, nu kan ik gaan proberen wat het beste is. een klein brood is me vandaag wel gelukt in het cake blik. super.dat geeft me moed.groetjes Quote
thea Geplaatst: 22 november 2012 Geplaatst: 22 november 2012 ( ouwe hersens malen langzaam) hoe oud/jong. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
marijke Geplaatst: 12 april 2013 Geplaatst: 12 april 2013 Als het deeg klaar is, mix ik altijd nog een in kleine stukjes gesneden appel even door het deeg. Zo krijg je een lekkere frisse cake die niet snel uitdroogt. Wel ± 5 minuten langer bakken (vanwege de appel zit er meer vocht het deeg). Een andere lekkere combinatie is een zakje stroopwafelkruim van de markt door je deeg... Quote
jootje Geplaatst: 12 april 2013 Geplaatst: 12 april 2013 Leuke tip...van dat stroopwafelkruim! Ga ik van de week eens poberen! Quote
marijke Geplaatst: 12 april 2013 Geplaatst: 12 april 2013 Weet je wat ook zo lekker is? Een paar bitterkoekjes in stukjes door het deeg roeren... Quote
Theepot Geplaatst: 12 april 2013 Geplaatst: 12 april 2013 o heb heerlijk net een cake staan bakken. Hij staat nu in de oven. Kreeg zo'n zin in cake door jullie . Lekker een marmercake opgemaakt. nog een uurtje wachten, dan liggen de kids op bed manlief in nog koopavond aan het werken. heb ik lekker een plakje cake straks hmmm. Eigenlijk nog ff slagroom scoren. Quote http://fluitjesnieuweleven.blogspot.nl/
grr0x Geplaatst: 14 april 2013 Geplaatst: 14 april 2013 Je mag altijd wat je overhoud aan mij geven Quote snel eten
Theepot Geplaatst: 14 april 2013 Geplaatst: 14 april 2013 Op Was lekker.... Quote http://fluitjesnieuweleven.blogspot.nl/
greetje11 Geplaatst: 26 april 2013 Geplaatst: 26 april 2013 Je kan toch gewoon een grote cake bakken,Af laten koelen en in plakjes snijden en in de vriezer doen.Droogt niet uit en blijft lekker smakelijk.Scheelt energiekosten van de oven. De diepvries staat toch al aan. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.