Jump to content

Kamilla

Members
 • Posts

  561
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  limburg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Als ik aan zee kom, verzamel ik wat zeewier. Eenmaal thuisgekomen, verwerk ik het in de composthoop. Het toevoegen van zeewier heeft een enorm voordeel. Veel bouwstoffen uit de aarde worden door rivieren en het rioolsysteem afgevoerd naar zee. Dit betekent dat het land ge-deminerailseerd wordt. Door de planten uit de zee weer terug te brengen, herstel je de balans.
 2. Eerlijk gezegd denk ik dat de temperatuur een grotere rol bij het uitlopen speelt dan licht en donker. Onze koelkasten zijn donker als de deur dicht is en de aardappels rusten daar heerlijk zonder uitgroei. Ze mogen in geen geval bevriezen!!! Misschien dat de anderen ook mee kunnen denken of jouw aardappels alsnog een paar weken in de koeling kunnen
 3. Nou ben ik reuze benieuwd naar de reden van dat appeltje. Bij mij lukt het zonder appeltje namelijk ook. Dient het als voorbeeld voor de potertjes om "net zo veel" spruiten te ontwikkelen als het appeltje?
 4. Ik bewaar de pootaardappels vanaf aankomst hier in de koelkast op 5 graden. Er zitten kleine puntjes aan, maar niet meer dan dat. Nadat je ze uit de koelkast gehaald hebt, duurt het een week of 2 voordat ze weer op gang komen. Misschien een idee voor de volgende keer.
 5. Wat het bekleden van nestjes betreft, zou ik inderdaad ook eerder aan dons of schapenhaar denken dan aan lange stugge paardenharen. Maar ik neem aan dat onze vraagsteller Jack wel weet hoe en wat hij er mee wil bereiken.
 6. Zoek een vioolbouwer die ook strijkstokken behaart. Een strijkstok heeft namelijk lange paardenharen die gespannen worden om de snaren aan te strijken. De meeste strijkers laten hun stok 1 keer per jaar of met iets langere tussenpozen opnieuw beharen. Ik weet niet of je nieuw haar wilt hebben of dat het ook gebruikt mag zijn geweest? In dat geval moet je het reinigen met zeep of alcohol i.v.m. de hars die gebruikt wordt om het haar stroef te maken. http://www.rijsemus.nl/ Woont in Maastricht, maar ik ken hem verder niet.
 7. Mijn persoonlijke idee is dat als je wacht tot de sliertjes zo lang geworden zijn als op de foto's hierboven: nee. Maar in het vroege stadium waarbij de eerste tekenen zichtbaar zijn, kan je ze prima in de grond stoppen. Wel super voorzichtig want zo'n kiempje mag niet beschadigen. Het aanaarden met vochtige zachte potgrond of zaaigrond is dan veiliger dan dat je er dikke kleiklonten overheen stampt.
 8. Bij zulk soort proeven zaai ik hier en daar wel eens tuinkers. Normaal komt dat na 4 dagen op. Als dat ook 10 dagen onderweg blijft, kan je de andere zaden een beetje uitrekenen.
 9. Het loof moet zich wel goed kunnen ontwikkelen. Anders komt de oranje wortel in de grond niet tot wasdom. Dus weggevreten loof is niet al te best.
 10. Hoi Jeanne, Mijn slakken lusten geen prei en uien. Maar het jonge wortelloof dat net boven de grond komt, overleeft niet als ik er geen maatregelen tegen neem. De eerste 2 schutblaadjes (sprietjes) van de wortel blijven staan. Maar zodra het fijnere loof daar uit gaat groeien, wordt dat weggevreten. Succes Kamilla
 11. Omdat het slaplantje nauwelijks voedingsstoffen verbruikt heeft, kan je het potje met inhoud gewoon weer verder gebruiken. Tenminste, ik doe dat altijd wel als iets in deze beginfase fout loopt.
 12. Je kan dat stukje gewoon in je vruchtwisselsysteem mee laten draaien. Na pompoen kan naar mijn idee alles volgen. Maar misschien heb ik je met het woord "grondtransplatatie" wat afgeschrokken. Het klinkt rigoreuzer dan het is, hoor. Het wortelpakket van een pompoenplant neemt ongeveer 30 CM lengte, breedte en diepte in beslag. Dat is 2 emmertjes uitspitten, wegdragen en opvullen.
 13. Het is mij gelukt om wat verfomfaaide stronkjes in de pan te krijgen. Maar om nou van een mooie succesvolle plant te spreken... Ze smaakten trouwens uitstekend.
 14. Geen ervaring met een houtkachel. Wel heb ik in het verleden 's avonds laat een lekkere warme kruik gemaakt in een kistje, goed geïsoleerd en toegedekt met stro waar je ingezaaide potjes heerlijk warm in stonden. Overdag stonden ze bij de gaskachel. Nu heb ik CV en dan gaan ze 's nachts in het verwarmingshok.
 15. Dat heb ik ook wel eens aan de hand gehad. In plaats van vruchtwisseling kan je ook "grondtransplantatie" toepassen. Behalve potgrond kan je ook grond nemen uit een deel van de tuin waar je je pompoenen nooit neer zou zetten.
×
×
 • Create New...