Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Kleine cake bakken


wilma2

Recommended Posts

ik zou graag kleine cakes bakken in een vorm van 22 cm. om dat een grote cake niet vlug op gegeten wordt en uit staat te drogen.

 

ik heb het produkt van koopmans cake meel gekocht,]

Hoeveel van de ingredienten moet ik daar van gebruiken.

lastig vraagje , maar ja, doorgewinterde baksters weten dit waarschijnlijk wel,maar ik begin pas aan mijn bak carriere.

een keertje fout doen vind ik niet erg maar voortdurend een misgebak krijgen is minder leuk dus graag hulp

dank bij voorbaat.

Link to comment
Share on other sites

De omgerekende minimale basishoeveelheid die in mijn kookboek staat vermeld, is:

 

1 ei

50 gram boter

50 gram cakemeel

50 gram basterdsuiker

 

Daarnaast gebruik ik een beetje vanillesuiker en stukje (ongeverfde) schil van citroen of sinaasappel.

 

Je kan ook papieren cakevormpjes kopen om kleine cake-jes te proberen.

 

Als je wat meer ervaring krijgt, kan je ook je recept naar eigen smaak gaan aanpassen. Uitgaande van bovenstaand lijstje rond ik de boter en de suiker naar beneden af en het meel ietsje naar boven. Dan wordt hij wat droger en minder vet en zoet. Daarnaast vervang ik 1 eetlepel cakemeel door 1 eetlepel volkoren roggemeel. Dan wordt de cake wat vaster. Als je gele basterd gebruikt i.p.v. witte, krijgt hij wat meer kleur.

 

Met de feestdagen is een tulbandvorm ook heel geslaagd.

Link to comment
Share on other sites

thea, is nog niet bij mij opgekomen er 1 in de helft te doen, ( ouwe hersens malen langzaam)

kamilla, dank je wel, nu kan ik gaan proberen wat het beste is.

 

 

een klein brood is me vandaag wel gelukt in het cake blik. super.

dat geeft me moed.

groetjes

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Als het deeg klaar is, mix ik altijd nog een in kleine stukjes gesneden appel even door het deeg. Zo krijg je een lekkere frisse cake die niet snel uitdroogt. Wel ± 5 minuten langer bakken (vanwege de appel zit er meer vocht het deeg).

 

Een andere lekkere combinatie is een zakje stroopwafelkruim van de markt door je deeg...

Link to comment
Share on other sites

o heb heerlijk net een cake staan bakken. Hij staat nu in de oven. Kreeg zo'n zin in cake door jullie .

 

Lekker een marmercake opgemaakt. nog een uurtje wachten, dan liggen de kids op bed manlief in nog koopavond aan het werken. heb ik lekker een plakje cake straks hmmm. Eigenlijk nog ff slagroom scoren.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...