Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Lekkere recepten met koolrabi?

Featured Replies

Geplaatst:

In de tuin 2 flinke rijen koolrabi gepoot.. wie heeft er nog tips/recpeten om het straks klaar te maken?

Elke morgen weer een verwondering in de tuin.

Geplaatst:

lekker met kaas saus/gerapste.

Overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:

Wij eten ze hier het liefste rauw in schijfjes. Is weg voordat ik ook maar aan koken kan denken.

 

De blaadjes kan je trouwens bij de roerbak meenemen.

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

Geplaatst:

Hi.

 

Niet mijn ding moet ik eerlijk zeggen maar hier in Oostenrijk wordt hij erg vaak gegeten, vaak julliene in allerlei salades, gekookt en gestampt door de aardappelpuree, onderdeel van soepgroentes en wokrecepten maar ook in pastaschotels komt hij goed uit de verf bvb pastalasagna, waarbij je laagjes pasta met laagjes gekookte koolrabischijven en bechamelsaus afwisselt en afgedekt met een kaaslaagje in de oven afbakt zoals lasagne

 

Als je hem uit de tuin haalt en niet meteen opeet wel altijd meteen de bladeren eraf halen want die onttrekken water aan de knol waardoor die sneller slap wordt.

 

Je kunt ze natuurlijk ook als ragoutbakje gebruiken bij een vegetarisch etentje, Koolrabi uithollen, koken in lichtjes gezouten water tot net mooi beetgaar. Intussen een vegetarische ragout maken (kan er ook eentje met licht vlees zijn bvb kip maar vis doet het ook mooi met koolrabi) een paar stukje bladerdeeg bakken.

 

Koolrabi vullen met de ragout met een overloop en deze garneren met de stukjes bladerdeeg, lichte Riesling erbij en je hebt een mooi niet alledaags gerechtje te presenteren...

 

Of koken, uithollen zo ver mogelijk en vullen met een mengsel van gekookte rijst, stukjes belegen kaas, ham en mooie verse kruidenmix uit de tuin en misschien wat stukjes geroosterde paprika, zet ze in een goed geboterde ovenschal, giet er grofweg wat bouillon overheen. Dan in de oven en bakken voor een half uurtje ongeveer oven op 180˚

 

En zo is er aardig wat te verzinnen met koolrabi maar voor mij mag je ze ook onderschoffelen hoor....

 

 

MVG

 

 

Danuta

MVG

 

Danuta

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.