Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Kruidenbotercreme


Danuta

Aanbevolen berichten

Boter, kamertemperatuur en lekker zacht dus in de staande mixer met vlinderattachement, ik heb dit nog nooit gemaakt het een handmixer maar men heeft mij verteld dat dit ook gaat.

 

En flinke hoeveelheid bieslook, peterselie, knoflook of welke mix men ook lekker vind. Een weinig zout naar smaak, altijd zuinig met de zout in boter aangezien vet een smaakdrager/versterker is.

 

Boter mals draaien op een lage snelheid, kruiden toevoegen en eventueel zout totdat men tevreden is en de boel goed gemixt.

Nu op hoge snelheid 10 minuten mixen,er ontstaat nu een lichte zachte creme.

 

Porties verdelen over folie, inrollen en mooi rollen van vormen, op laten stijven in de koelkast, uitnemen en in handzame schijfjes snijden en los invriezen. Uiteraard te gebruiken als kruidenboter ontdooid op stokbrood enz maar ook een of 2 schijfjes uitnemen om op een gebraden stukje vlees, aardappelen, groente etc te laten smelten.

 

MVG

 

 

Danuta

MVG

 

Danuta

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...