Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Aubergines groeistilstand?


Fidel1be

Recommended Posts

Tiental aubergineplantjes staan nu een drietal weken in volle grond. Ze lijken evenwel niet te groeien, blijven 15 a 20 cm. Wat doe ik fout? Ligt het misschien aan lage temperaturen in mei-begin juni? Hoe kan ik hen (de hoogte in) helpen?

E fructu arbor cognoscitur - aan de vruchten herkent men de boom

Link to comment
Share on other sites

Bij mij staan ze binnen en willen ze ook niet zo erg meer. Al denk ik vandaag de oorzaak ondekt te hebben, nl. te veel water gegeven 1 heb ik vandaag weg moeten gooien met een totaal weggerot worteltje. Dus de rest voorlopig maar even laten drogen, hopelijk kan ik die nog redden.

Zijn er hier meer die de aubergine-mix van de Lidl hebben gezaaid? Het is voor mij de eerste keer dat ik aubergine zelf gezaaid heb (vorig jaar had ik een plant gekocht) dus ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Link to comment
Share on other sites

Hier ook groeistagnatie bij de aubergines. Ik denk dat ik veel te vroeg gezaaid heb en dat ze te lang in de wacht hebben gestaan op beter weer. Na het uitplanten in kas en beschut buiten is er geen verschil tussen de buiten en binnenplanten. Het lijkt mij een soort uitputting, eigenlijk zouden ze bij de compost moeten om plaats te maken voor wat levensvatbaarder gewassen, maar ik laat ze toch maar staan, wie weet wordt 't nog wat...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...