Posted June 29, 201311 yr Ik las dus vandaag dat je ook zonder sappan sap kunt maken. Fruit met beetje water aan de kook brengen, daarna even door koken. Hele zaakie omgooien in een zeef met handdoek. Handdoek opknopen en uit laten lekken. Daarna het sap wegen en met de juiste hoeveelheid suiker en citroensap terug te pan in. Even drie minuten opkomen en dan de inmiddels gesteriliseerde flessen in. Ik heb foto's maar die kan ik via de foon niet plaatsen. Er staan nu twee flessen aardbeiensiroop af te koelen. Edited June 30, 201311 yr by Guest http://fluitjesnieuweleven.blogspot.nl/
June 30, 201311 yr Zo heb ik vorig jaar 50 liter druivensap gemaakt, alles in een grote ketel op een houtvuurtje, ff tegen de kook en stampen met een mega-vijzel of aandrukken met aardappelstamper, daarna door vergiet en kaasdoek, nog even kort verwarmen (is afgekoeld inmiddels) niet laten koken en heet in flessen. Ik drink er nu nog van. Ik heb geen suiker toegevoegd en alleen een pietsie water om in het begin aanbranden te voorkomen. Vooral met grote hoeveelheden is dit handig want met een sappan ben je dan dagen bezig. http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
June 30, 201311 yr Author Ik ben echt zo blij dat ik dit ontdekt heb. Nou kan ik ook sap maken. De siroop is super lekker. Je hebt maar heel weinig nodig. Tis een soort van diksap geworden. http://fluitjesnieuweleven.blogspot.nl/
July 1, 201311 yr Voor dat soort sap maken heb ik dit apparaatje: http://www.brouwmarkt.nl/uitlekzak-standaard-voor-fruit-jammakers-p-2403.html Ook in Duitsland te koop in bijna elke supermarkt. voor heel weinig!Onmisbaar, want je kunt het met de pootjes op emmers of grote bakken zetten. Heb je 2 uitlekzakken dan kan je ze in elkaar vouwen dan komt er alleen maar sap door; geen andere dingen.Toen ik nog 80 kg aardbeien in een weekend kreeg aangeleverd, maakte ik van heel veel aardbeien met een bodempje water een heerlijke siroop.Kook de aardbeien tot ze grijs zijn, ze hebben dan hun sap aan het vocht afgegeven waarin ze drijven. Dat giet je door die zeef. Laat het uitlekken. Meet het sap en neem voor elke liter sap 750 gram suiker. Je kunt zonder problemen met 2 ltr sap tegelijk koken als je pan groot genoeg is. Heerlijk zo te gebruiken voor op ijs of aangelengd 1:4 met bronwater.
July 1, 201311 yr Author Dit ga ik ff onthouden. Kijken of ik zoiets kan maken. http://fluitjesnieuweleven.blogspot.nl/
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.