helena Geplaatst: 28 april 2011 Geplaatst: 28 april 2011 Keeltjesstamp: hoe fijn is het je maaltje te bereiden met echt verse groenten die je zelf hebt gekweekt
jootje Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 Radijsjes soep. Smaak was goed, vond alleen de soep wat te dun ( lees: waterig) De room die erdoor ging maakte veel goed. Heb een recept uit mijn nieuwe kookboek geprobeerd. Volgende keer eens kijken hoe het recept wat hier op het forum staat uitpakt. Wat is keeltjes stamp?
harmony Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 Volgens mij zijn keeltjes raapstelen.Bij mij zijn ze bijna plukklaar. Ik kijk ze omhoog
marije124 Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 Klopt. In Brabant noemen ze raapsteeltjes keeltjes.Ik ga ze morgen voor het eerst in mijn leven eten.Vandaag heb ik een bak oesterzwammen geoogst of telt dat niet mee? (Doos van de Action maar wel zelf opgekweekt )
harmony Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 Hoi Marije, die dozen zwammen zag ik laatst ook liggen bij de Action. Hoe ging dat? En, wat is het resultaat?
marije124 Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 Bij mij ging het als een trein. Er stond op dat het wel een paar maanden kon duren maar ik heb binnen een week een bak vol oesterzwammen. Toch wel ongeveer 2 keer zoveel als wanneer je een bakje koopt.Uiteraard wel verschillende maten maar dat mag de pret niet drukken, toch?En je schijnt nog 2 keer te kunnen oogsten.Overigens heb ik gehoord dat die bakken niet bij iedereen zo'n succes zijn..............je moet geluk hebben.De champignons, zelfde Action, zelfde dag gekocht doen helemaal niets bij mij.Maar ik vond het gewoon leuk om te proberen. (En ben gek op paddestoelen)
marije124 Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 Trouwens.............vraagje:Hoe fijn snijden jullie de raapsteeltjes?Die foto hierboven naast de radijs zijn dat ze gesneden?
harmony Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 Ik heb ze alleen nog maar als bosje vd groenteboer en dan zit er een keurig elastiekje omheen, maar er zitten dan ook nog wat worteltjes aan.Even snijden, dan wassen.Als ik ze hopelijk deze week uit eigen tuin kan halen, was ik ze eerst en dan snijd ik ze in reepjes/stukjes van ca een centimeter.Ligt eraan wat je zelf lekker vindt.In stamppot snijd ik groente redelijk fijn, dat stampt gemakkelijker. Het gaat er dan wel rauw doorheen.
marije124 Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 Ok, dank je wel. Weet ik weer wat Waar smaken ze eigenlijk naar?Ik wilde ze gewoon in de tuin afsnijden, zonder wortels, dan groeien ze toch weer aan?
harmony Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 Ik heb geen idee of ze weer aan groeien, ik ben net een moestuin begonnen. Nou ja, vorig jaar dan, maar dat was door een aantal omstandigheden niet op alle vlakken een succes.En waar het naar smaakt, tjsa, oordeel zelf, ik vind het heeeerlijk!
harmony Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 Hoi Dennis, is dat dan sla uit de volle grond of de kas?
jasmin Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 Vandaag sla uit vensterbank, en een boel uit tuin: bosui, radijs... etc. etc. ... Yippie... het eten gaat nou beginnen.... o ja... ook dikke pan rabarber gemaakt... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Helly Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 Vandaag weer lekkere rucola met oa. radijsjes. We eten die combi ook op brood met ham en kaas. Gezond dat we worden hier Good things come in small packages
dennislp Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 Raak jaloers ik moet denk ik nog een kleine 3 weekjes wachten tot ik rucola en pluksla kan eten. voorlopig kan ik alleen maar genieten van de kruiden En tuinkers . Vandaag weer een peterselie en basilicum bij de lidl gekocht, morgen even goed verpotten. Radijsjes zijn hier echt mislukt.. loof is al 20cm maar de radijs? Hou het maar op 1cm dik.Dat word maar een goed wok dingetje maken, loof van de radijs en taugé hebben we dan al Hopelijk word de volgende lading beter, maar dat is weer even wachten. > Planten kopen? Doe het bewust!
jasmin Geplaatst: 3 mei 2011 Geplaatst: 3 mei 2011 Dennis... gelijk toppen die basilicum. Kan je tegelijk ook eten... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Dennis29 Geplaatst: 3 mei 2011 Geplaatst: 3 mei 2011 Hoi Dennis, is dat dan sla uit de volle grond of de kas? Hoi Harmony, sla uit de volle grond (pluksla en nog onvolgroeide kropslaatjes )
dennislp Geplaatst: 3 mei 2011 Geplaatst: 3 mei 2011 Dennis... gelijk toppen die basilicum. Kan je tegelijk ook eten... Denk eerder hele takken verwijderen vind het toch altijd raar dat ze 30 takjes in een giga klein potje krijgen.. Maarja, zal een deel toppen, word het nog bossiger toch? : > Planten kopen? Doe het bewust!
jasmin Geplaatst: 3 mei 2011 Geplaatst: 3 mei 2011 Dat toppen doe je om de bossigheid te verkrijgen... echt razendsnel komen er nieuwe blaadjes uit okseltjes... Takken verwijderen zou ik niet doen, beter dan scheuren, of gewoon een brede pot nemen en daarin overplanten... Ik vind het ook raar dat er zoveel plantjes in 1 pot gezet worden. Maar dat is gewoon logische handel... dan ziet het er snel bossig uit, al is het maar schijn. Maar om eerlijk te zijn heb ik het ook vaak gedaan... en eigenlijk heb ik nooit volwassen basilicum gehad, omdat ik de boel al ruim daarvoor had gebruikt in de keuken. Maar een stevige basilicumplant heeft meer ruimte nodig dan dertig in een klein potje...Maar soms zijn die gekochte potjes erg zwak van kwaliteit, je moet geluk hebben en geduld om er wat moois van te maken. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
dennislp Geplaatst: 3 mei 2011 Geplaatst: 3 mei 2011 Scheuren kan ik wel proberen ja Kan ik denk het beste gewoon de aarde voorzichtig los woelen, en dan in 1 potje bijv. 7 takjes doen en dan zo door gaan? Hopelijk lukt me dat.. afgelopen keer geen goede ervaring mee. Maarja, als het mis gaat? haal ik morgen wel weer een nieuwe dat is weer het voordeel van supermarkt plantjes! Er zitten nu al nieuwe kleine blaadjes in de okseltjes trouwens. > Planten kopen? Doe het bewust!
helena Geplaatst: 3 mei 2011 Geplaatst: 3 mei 2011 Baby krop en - snijsla geoogst; klein maar o zo lekker, aangevuld met radijs. spekjes, eitje erbij ; mmmm
dennislp Geplaatst: 5 mei 2011 Geplaatst: 5 mei 2011 Geroosterd broodje met zelfgemaakte kruidenboter blijft handig die kruiden, als er weer 's een keer bijna geen beleg is > Planten kopen? Doe het bewust!
Jorieke123 Geplaatst: 5 mei 2011 Auteur Geplaatst: 5 mei 2011 Gemengde salade met fetakaas en olijven. En een ganzenei-omelet met kleine pimpernel, bieslook en oregano. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
jasmin Geplaatst: 5 mei 2011 Geplaatst: 5 mei 2011 lunch: pannenkoeken met rabarberjam... (ja, je moet blijven verzinnen waar je het mee kan combineren... dit ging helemaal goed) http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
marije124 Geplaatst: 5 mei 2011 Geplaatst: 5 mei 2011 lunch: rucola gemengd met pluksla, blikje tonijn in magere mayo erover, bieslook en schijfjes komkommer.
Aanbevolen berichten