marije124 Geplaatst: 23 mei 2011 Share Geplaatst: 23 mei 2011 Net (plat)gekookte andijvie uit de tuin gegeten. Heerlijk die geur als je andijvie kookt. Ik heb gewoon de grootste bladeren er vanaf gehaald en gebruikt. De rest kan lekker doorgroeien. Haal je dan van elke krop de buitenste bladeren eraf ofzo? Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
helena Geplaatst: 23 mei 2011 Share Geplaatst: 23 mei 2011 Stamppot raapstelen, aangevuld met rucola, tuinboontoppen, brandneteltoppen en jong zevenblad Wat bedoel je met tuinboontoppen Eefje? De toppen die we eruit halen om luis te voorkomen? En die snijd en kook je dan? Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Helly Geplaatst: 23 mei 2011 Share Geplaatst: 23 mei 2011 Marije, ja ik doe dat bij elke krop. Ik heb er nu 5 staan, de volgende 5 zijn onderweg (zaailingen). Als je steeds de buitenste bladeren gebruikt kun je er meer kwijt in een bak of pot. En regelmatiger van eten, dan hoef je ze niet in de zelfde week allemaal te eten of uit te delen. Zo doe ik dat ook met mijn slakropjes. Zitten er ook 5 in 1 vak en ik heb er nog 3 in 1 hangmand. Halen af en toe bij t ontbijt of lunch wat blaadjes vanaf en die doen we tussen t beleg op brood. Heerlijk Good things come in small packages Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
helena Geplaatst: 23 mei 2011 Share Geplaatst: 23 mei 2011 Dank je wel Helly, probleempje opgelost; had teveel andijvieplantjes, weggooien best moeilijk, maar je kan ze dus ook blad voor blad opmaken. Ga er zo nog maar eens een paar planten Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Helly Geplaatst: 23 mei 2011 Share Geplaatst: 23 mei 2011 Vooral met andijvie handig dat je ze zowel gekookt als rauw kan eten. Heb je veel grote bladeren dan kook je ze, heb je wat kleinere of minder bladeren dan maak je stamppot rauwe andijvie. Good things come in small packages Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
wouttie75 Geplaatst: 23 mei 2011 Share Geplaatst: 23 mei 2011 Net mijn eerste bietjes gegeten, heerlijk..... Afgelopen weekend mijn eerste savooiekool,erg lekker. snijbiet vond ik erg lekker vorige week maar de rest van het gezin vond het geen daverend succes. Verder elke week wel sla, australische gele pluksla. Kan ik iedereen aanraden, een zachte sla soort met veel smaak die je blijft eten. Ik heb hier ook al veel mensen blij mee gemaakt. Verder rode sla flame en de ijsbergsla begint nu pas te kroppen. Klein duimpje is ook een leuk soort omdat je steeds een klein kropje hebt en samen met wat rode of andere sla soorten net genoeg voor een maaltijd. Spinazie Minnopola of zo (Aldi 50 ct) was erg lekker, en heb nu wat turkse spinazie voor morgen geplukt. En de laatste radijzen geoogst. De aardbeien zijn geweldig, mooie dikke jongens en heerlijk zoet. Zo, een heel verhaal maar voor een eerste jaar ben ik dolenthousiast nu al...........en de grootste klappers moeten nog komen. People who say it can't be done should not interrupt those who are doing it ! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Lisa Geplaatst: 23 mei 2011 Share Geplaatst: 23 mei 2011 Deze Lollo Bionda sla verwerkt tot een lekkere salade met yoghurt-mayo dressing en o.a. parmaham en pijnboompitten.Helaas de Parmezaanse kaas vergeten, voor een volgende keer. http://www.hobbyzaden.nlZaden te koop al vanaf 0,25 €. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aislinn Geplaatst: 24 mei 2011 Share Geplaatst: 24 mei 2011 Mooi! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Eefje78 Geplaatst: 24 mei 2011 Share Geplaatst: 24 mei 2011 Wat bedoel je met tuinboontoppen Eefje? De toppen die we eruit halen om luis te voorkomen? En die snijd en kook je dan? Ja, inderdaad die toppen. Ik las in een boekje dat die kort gekookt goed te eten zijn. En dan vonden wij eigenlijk ook. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Koert Geplaatst: 28 mei 2011 Share Geplaatst: 28 mei 2011 Vooral met andijvie handig dat je ze zowel gekookt als rauw kan eten. Heb je veel grote bladeren dan kook je ze, heb je wat kleinere of minder bladeren dan maak je stamppot rauwe andijvie.rauwe andijvie is ook superlekker als sla, bv. met rode ui en tonijn! Even a broken clock is right twice a day Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 28 mei 2011 Auteur Share Geplaatst: 28 mei 2011 Ga in de zon zitten Koert, je bent op vakantie! Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Koert Geplaatst: 28 mei 2011 Share Geplaatst: 28 mei 2011 Ga in de zon zitten Koert, je bent op vakantie! nog niet zijn onderweg! als we net niet nieuwegein hadden ingereden waren we er al geweest denk ik Even a broken clock is right twice a day Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 28 mei 2011 Share Geplaatst: 28 mei 2011 Vooral met andijvie handig dat je ze zowel gekookt als rauw kan eten. Heb je veel grote bladeren dan kook je ze, heb je wat kleinere of minder bladeren dan maak je stamppot rauwe andijvie.rauwe andijvie is ook superlekker als sla, bv. met rode ui en tonijn! Jeu... toevallig twee dagen geleden gegeten.... rauwe andijvie, rode sla, bosui, dille, tonijn.... lekker roeren... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
harmony Geplaatst: 29 mei 2011 Share Geplaatst: 29 mei 2011 Vooral met andijvie handig dat je ze zowel gekookt als rauw kan eten. Heb je veel grote bladeren dan kook je ze, heb je wat kleinere of minder bladeren dan maak je stamppot rauwe andijvie.rauwe andijvie is ook superlekker als sla, bv. met rode ui en tonijn! Jeu... toevallig twee dagen geleden gegeten.... rauwe andijvie, rode sla, bosui, dille, tonijn.... lekker roeren... + kappertjes en olijfjes! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
dennislp Geplaatst: 29 mei 2011 Share Geplaatst: 29 mei 2011 Eindelijk de eerste aardbeitjes gehad, heerlijk! > Planten kopen? Doe het bewust! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Dennis29 Geplaatst: 29 mei 2011 Share Geplaatst: 29 mei 2011 Hier ook de eerste aardbeitjes. Ook heerlijk Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 29 mei 2011 Auteur Share Geplaatst: 29 mei 2011 Het wordt bijijijijna saai (maar toch net niet ) maar wij eten weer een grote gemengde salade. Nu ook met snijbieten-blad, OI-kers blad, en malvablad-blad. Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jooze Geplaatst: 29 mei 2011 Share Geplaatst: 29 mei 2011 Wij hebben net sla gegeten met aardbeien en brie, brood met rucula pesto. Een heerlijk tuin maaltije! Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 29 mei 2011 Share Geplaatst: 29 mei 2011 Het wordt bijijijijna saai (maar toch net niet ) maar wij eten weer een grote gemengde salade. Nu ook met snijbieten-blad, OI-kers blad, en malvablad-blad. Huh... kan je Malva blad eten?? Het ik hier staan in de vorm van bekermalva... (eventuele consumptie even niet nu: vanochtend helemaal gesopt met zeep en spiritus vanwege de overgrote belangstelling van de bladluizen voor deze plant... ) http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 29 mei 2011 Auteur Share Geplaatst: 29 mei 2011 Hm, ik weet niet of je die kan eten... heeft ook een andere latijnse naam zie ik op Vreeken.Ik heb de Malva verticillata (Malvablad Crispa). Gekregen van Castaneda. Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 29 mei 2011 Share Geplaatst: 29 mei 2011 Dan wacht ik gewoon op de bloemetjes, ipv opeten... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
meekje Geplaatst: 29 mei 2011 Share Geplaatst: 29 mei 2011 Stampot van andijvie uit eigen tuin.Bijna elke dag een gemengde salade met allerlei kruiden en bloempjes en bloemblaadjes geprobeerd van de OI kers...lekker Salade vult goed en is dus ;fijn voor de lijn! ) Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 29 mei 2011 Auteur Share Geplaatst: 29 mei 2011 Oh, vergeten te zeggen dat er ook een zachtgekookt ei door de salade gaat. Van de kippies. Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
meekje Geplaatst: 29 mei 2011 Share Geplaatst: 29 mei 2011 vooral zo'n zachtgekookt eitje vind ik er erg lekker bij....hier helaas geen eigen kippies gelukkig wel lekkere eitjes te koop! Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Nicolette Geplaatst: 29 mei 2011 Share Geplaatst: 29 mei 2011 verse knoflook en kip (die laatste niet uit eigen tuin ) verschillende soorten sla, wortelen, meiraap, vroege aardappels, zomerprei en waterkers. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten