Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Bruine vruchten komkommer


JohnT

Recommended Posts

Daar ik met zoeken geen antwoord kon vinden op mijn vraag plaats ik mijn vraag hier. Overigens mijn eerste vraag op dit forum .

 

Zoals in mijn introductie al gemeld ben ik in het bezit van een plantenkas met daarin een komkommer zomaar omdat ik het leuk vind.

In het begin komen er een aantal mooie komkommers aan maar daarna is het over met de pret, overigens doet dit probleem zich nu voor het eerst voor. Vorig jaar nergens last van gehad. Het is ook de tweede komkommerplant van dit jaar die dit verschijnsel toont.

 

img202784061375430509.JPG

 

De goede komkommer zoals deze eerst van de plant komen.

 

img202377961375430552.JPG

 

Het probleem, het minikomkommertje wordt bruin en val af.

 

Het verschil met andere jaren is alleen de meststof en natuurlijk het slechte voorjaar. Maar van een slecht voorjaar is nu geen sprake meer en de plant groeit als komkommer.

 

Hoop dat iemand mij kan helpen.

 

JohnT

Link to comment
Share on other sites

Ik lees even mee. Ik heb hier last van gehad, inmiddels niet meer. Ben benieuwd wat het is. Ik vermoed zelf iets van verdeling van energie in de plant. Relatief kleine plant die zich richt op de groei van de plant en dan gevormde vruchten afstoot? Nu hangen er meer dan 10 aan en heeft veel meer blad en lengte.

Link to comment
Share on other sites

Het geel worden van de jonge komkommertjes heeft vaak te maken met de bodem en/of wortelgestel (beperkte opname van voeding/water). Meestal komt dat door een te natte of juist te droge grond (nu of in het verleden). Maar het geel worden kan ook veroorzaakt worden door te veel of te weinig mest (met wat, wanneer en hoeveel heb je bemest?)

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook last van veel afvallende minikomkommertjes. Mijn idee is dat de plant sommige vruchten afwerpt om energie te behouden voor de andere vruchten. Ook kan het volgens mij zijn dat de bloem bevrucht moet worden door insecten. Dit kan je zelf ook met een kwastje doen. Wanneer ik dat doe bij een bloem, groeit het vruchtje uit tot een grote komkommer.

Link to comment
Share on other sites

Ik bemest ongeveer om de anderhalve week soms twee weken met vloeibare plantenmest voor moes en siertuin. Wat ik wel doe is best wel veel water geven want die grote komkommers slurpen veel op is mijn redenatie. De plant staat in een een pot en deze weer in een bakje waar ik dan een bodempje water in doe. De plant kan dan naar behoefte het water opnemen. Het bakje is vaak binnen een uur alweer leeg. Als ik minder water geef hangen de bladeren slap, voor mij een teken dar de plant dorst heeft.

 

JohnT

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...