snekermoestuin Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 In courgette creme soep gebruik ik room en soms ook wel boursin.Nu heb ik deze soep deze week geweckt, maar kan dit wel met melkproducten? Quote Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Ik denk het wel.....gesteriliseerde melk zit in die pakken en die zijn lang houdbaar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Else Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 In mijn weck boek staat dat je nooit zuivel kunt wecken. Ik maak mijn courgettesoep zo ver mogelijk af maar zonder de room of creme fraiche er in. Dan kan ik hem wecken. En als ik het dan later ga gebruiken dan kook ik hem verder af met creme fraiche er in. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danuta Posted August 3, 2013 Share Posted August 3, 2013 Soepen met melkproducten erin beter invriezen of wecken zonder de melkproducten en die later naar behoefte toevoegen.... MVG Danuta Quote MVG Danuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
snekermoestuin Posted August 4, 2013 Author Share Posted August 4, 2013 Dan kan ik voortaan maar beter daarna de melkproducten toevoegen. Melk wordt inderdaad ook gestelliseerd en is dan lang houdbaar, maar hoe dat met room of boursin is... Normaal vries ik het ook altijd in, maar nu wilde ik ook een keer courgette soep wecken. Quote Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danuta Posted August 4, 2013 Share Posted August 4, 2013 Het gaat hier om melkproducten te samen met een aantal andere componenten, lijkt mij geen goed plan omdat je niet weet welke uitwerking deze producten op de lange duur op elkaar hebben. Voor zover ik weet werd er vroeger melk geweckt, afgeroomd (room werd voor boter maken gebruikt) werd de melk in gesteriliseerde potten gedaan en geweckt, ik dacht een half uur lang vanaf kookpunt. Maar verder reikt mijn geheugen nu ook weer niet aangezien ik klein was toen ik dit heb mee gemaakt...ik dacht dat het een overblijfsel was uit de oorlog waar vaker melk werd geweckt en ook vaak zo werd verkocht aan stadsmensen die op het platte land op zoek waren naar voedsel. Maar zou ook kunnen zijn om de melkloze tijd door te kunnen brengen als de koe droog werd gezet in de laatste maanden van de dracht. Veel mensen hadden vroeger maar 1 koe namelijk ) MVG Danuta Quote MVG Danuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berry Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Dit wil ik ook graag weten, want ik wil graag courgettesoep op basis van koksroom en witte wijn maken om vervolgens in te wecken. Heeft iemand dit al eens gedaan? Quote http://www.hetnieuwemoestuinieren.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danuta Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Wecken van producten vermengd met melkproducten wordt afgeraden...dus ik denk niet dat er mensen zijn die daar ervaringen mee hebben )Volgens mij kun je zo iets ook veel beter invriezen om problemen te voorkomen .... Quote MVG Danuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berry Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Oké bedankt Danuta, dan waag ik me daar maar niet aan.Alleen is invriezen geen optie, dan maar dit recept ter plekke maken Quote http://www.hetnieuwemoestuinieren.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.