speets Geplaatst: 5 oktober 2017 Share Geplaatst: 5 oktober 2017 Weer een mooi stuk Zelhems veldvarkenvlees verduurzaamd. Eerst 2 1/2 week in de (zachte) pekel, met 15 gr koriander, 10 gr jeneverbes, knoflook en limónpepertjes.Daarna in de pekel gekookt en 2 dagen koud gerookt. Hij is weer goed gelukt, maar iets zuur. Door al die jeneverbessen? Toch nog steeds heerlijk Van de 1250 gram bleef bijna 1 kilo over. Blij mee Snijden was altijd een rotwerk: ging zwaar en de machine liep steeds weg. Maar daar heb ik nu wat op gevonden: de machine vastgezet in een frame en de lopers goed ingevet. Nu gaat het prima. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Nasuada Geplaatst: 5 oktober 2017 Share Geplaatst: 5 oktober 2017 Jummie dat ziet er erg lekker uit! Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 5 oktober 2017 Share Geplaatst: 5 oktober 2017 Wat goed Speets! En lekker crea bea zie ik Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 5 oktober 2017 Share Geplaatst: 5 oktober 2017 Ah lekker Hoe vond je het vlees zo? Qua vet, structuur enz.? Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
speets Geplaatst: 5 oktober 2017 Auteur Share Geplaatst: 5 oktober 2017 Ja prachtig, kan niet anders zeggen. Zo mooi mager Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jootje Geplaatst: 5 oktober 2017 Share Geplaatst: 5 oktober 2017 Het water loopt in mijn bekkie!Ziet er prachtig en erg lekker uit! Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Charly Geplaatst: 5 oktober 2017 Share Geplaatst: 5 oktober 2017 Oh wat geweldig Speets! Ik heb nu de ham besteld met been (van borg) om te drogen. Maar als ik dit zo zie, is dit ook een heerlijke manier van bereiden. En wellicht wat meer fail-proof. Ik ga hier eens over ponderen. Smakelijk in ieder geval! Quote wees bevriend met kleine dingen Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.