Verschillende soorten
Eigenlijk vind ik alle soorten leuk, maar de favorieten zijn toch wel de Zavory peper, dit is een peper die eruit ziet en smaakt als een Habenero, maar niet tot nauwelijk pittig is.
De Melrose paprika ga ik zelf ook kweken, dit is een paprika die oorspronkelijk meegenomen is Melrose Park in Chicago door een Italiaanse familie. Jarenlang was de paprika alleen bekend in Chicago, maar nu is deze ook in andere staten te verkrijgen.
Het bijzondere is dat de smaak blijkbaar heel erg zoet en lekker is, dus ik ga dat zeker zelf uit proberen.
Ook ga ik de Mulato Island proberen, dit is een Ancho type peper die lekker mild en chocolade bruin afrijpt.
En ik heb aardig wat tomatensoorten binnen gekregen, onder andere de White Beefsteak, dit is een nieuw type witte vleestomaat die heel weinig zaden bevat.
Ook ga ik de Yellow Stuffer proberen, dit is een tomaat die eruit ziet als een gele paprika en dus zeer geschikt is om te vullen.
En wat ik 100% zeker ga kweken is de Paul Robeson tomaat, deze heeft een Amerikaanse smaakwedstrijd gewonnen (uit 350 deelnemers).
Zo zijn er nog heel wat soorten die ik bijzonder vind, maar je moet toch een keuze maken natuurlijk .
0 Comments
Recommended Comments
There are no comments to display.