Jump to content
  • entries
    3
  • comments
    15
  • views
    463

Den beginne


Cherryblossom

16,882 views

 Share

Mijn allereerste poging tot moestuinieren deed ik op mijn studentenkamer met raam op het noorden. Met kruidenzaadjes van de Action. Zoals gelezen op internet verpotte ik ze in een grotere pot op het moment dat ze blaadjes kregen. Toen gingen ze dood.

 

Nu durf ik dus niet meer te verpotten. Als ze echt de potjes uit gaan groeien ga ik me er pas aan wagen.

 

Ik "tuinier" op de enige plek in mijn huis waar planten blijven leven: de serre. Een soort balkon met een muurtje en ramen die geheel opengeschoven kunnen worden. Ik heb er zon tot ongeveer 13.00 uur, áls de zon schijnt. Ik wil ook gaan tuinieren op de galerij, waar ik 's middags zon krijg tot hij ondergaat. Ik zoek nog een oplossing. De vierkantemetertuin is net te groot (dan belemmer ik de doorgang), dus ik denk aan een schelpzandbak, flexibele wasmanden van de Action of lage, brede speciekuipen (maar die zijn weer zo duur).

 

Zoals je zult zien heb ik ook een hoop kamerplanten. Die heb ik allemaal gekregen. Aangezien het flora is, en alles lange tijd dood ging in mijn handen, neem ik ze mee in dit project. Mijn doel is namelijk planten in leven en mooi houden! En ik wil graag uitbreiden met groenteplanten.

Want een moestuintje is al lang mijn droom!

 

Tijd voor foto's:

10y0zgm.jpg

Blauwe druifjes herplant. Daaronder een muntplant die ik een paar dagen geleden bij familie uit de grond trok, hij heeft al een paar nieuwe groene blaadjes!

2a989ao.jpg

Perkplantjes van de Gamma, geen idee meer hoe ze heten, petunia's? Ik heb er nog twee op het andere tafeltje, nog niet omgepot.

ixyq6b.jpg

Hét plantenhoekje. Hier hebben we de meeste zon, het lichtste hoekje in huis. De ramen rechts kunnen helemaal open.

De plant in de grijze pot hebben we afgelopen weekend gekregen, weet iemand wat het is? Komen roze bloemen aan. We kregen de info: niet op de tocht en twee maal per week water. Maar ik wil graag weten wat het is?

2dhcjd0.jpg

Doornloze braam, in de herfst gekocht bij Intratuin. Misschien maar weer bij de voordeur zetten, hij is voor de winter naar binnen gehaald.

b988yt.jpg

V.l.n.r.: Oranje liefdesappeltje (die helaas vrij snel dood ging, de plant, niet onze liefde), uitgebloeide hyacint (ompotten?) en zelf gezaaide rucola die stil lijkt te staan.

2na1e79.jpg

V.l.n.r.: oregano die niet op komt, peterselie, tijm die het ook niet zo goed doet, lavas, agavestekje en nog een stekje. De stekjes kreeg ik gisteren van de buren, benieuwd wat ze gaan doen.

10r01l3.jpg

Links twee fuchsia's, midden boven die andere twee bloempjes, midden onder mini kerststerren die dood gingen en waarbij ik probeer of het nog wat wordt (bij eentje wel!) en rechts twee paprika en twee cherrytomaat van zaadjes uit supermarktgroente, vandaag gezaaid. Paprika had ik al erg lang gedroogd liggen, de cherrytomaatzaden komen direct uit de tomaat, met smurrie en al. En ik hoop dat ze het gaan doen.

wb2mh5.jpg

Ook een gekregen kamerplant, had prachtige witte bloemen toen we hem kregen. Na een paar dagen ontdekte ik schimmel aan de voet en ging hij bijna dood. Hier begint hij weer op te leven, zijn stengels staan al weer wat meer omhoog. Maar het blijft een rare.

 Share

7 Comments


Recommended Comments

de De vierkantemetertuin is te groot, misschien is een halve vierkante metertuin dan een idee? 4x2 vakken ipv 4x4vakken. dat wordt o.a. bij de welkoop verkocht.

Edited by loes
Link to comment

Hoi Loes, bedankt voor je reactie!

Ik krijg komend weekend een bankje, dus ik moet even kijken hoeveel ruimte ik in de breedte over houdt. Misschien kan het net.

 

Denk je dat ik de betonvloer van de galerij niet beschadig door er langdurig zo'n bak op te zetten? Met aan de onderkant alleen worteldoek..

Link to comment

ik denk dat het wel meevalt, niet meer dan met normale bakken/flexibele wasmanden.

wel even controleren of er iets in het contract staat over het gebruik van de gallerij.

 

ipv flexibele wasmanden zijn ikea tassen zijn ook ideaal. paar gaten erin maken(branden) en met grond vullen.

Link to comment

Vind ik ook zo fijn, veel groen. Helaas wel allemaal geconcentreerd op één plek. Op elke andere plek in huis gaat het dood.

 

Oleander, bedankt!! Ik had eigenlijk wel verwacht dat er een detailfoto geplaatst moest worden om dat te kunnen zien. Geweldig!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...