Jump to content
  • entries
    112
  • comments
    418
  • views
    1,684

Gee's dalai lama


geedee

11,444 views

 Share

Inmiddels gedoopt tot Gee's Dalai Lama....met respect vóór bedoeld....dat ga ik op mn eigen zaadzakje schrijven....haha leuk! En zo weten we ook waar we t over hebben....cool!

 

Verleden jaar een "annannastomaat" gekocht....de zaadjes eruit gepeuterd en ziehier het resultaat; een enorme bonk tomaat van 650 gram die rood/geel is, sappig en zoet van smaak.

 

Hij lijkt niet echt op zijn mamma want die was geheel geel MAAR.........

 

 

Het is de lekkerste tot nu toe die ik geteeld heb!!

 

Ik ga de zaadjes die ik er nog van heb koesteren en zaaien zolang de voorraad strekt. Dit jaar ook zaden oogsten en hopen dat dit een soortechte is

 

PICT7938a70881404462387.jpg

PICT797316411404765591.jpg

 

Het lijkt wel feest op mn bord! Ik word al vrolijk van de kleur

 

De zaden die ik dit najaar ga oogsten, moeten eerst nóg een jaar mee om te kijken of deze tomaat soortecht is, dus in 2015 kunnen we dat pas weten.

 Share

8 Comments


Recommended Comments

Oh geweldig wat een prachtige aparte tomaten en wat zijn ze al snel rijp!!

Komen ze uit de kas?

Nou...ik ga ook eens kijken waar ik zulke zaden kan scoren!

Link to comment

Ja ik heb ze uit de kas en de zaden waren uit een gekochte annanastomaat. Die soort kun je ook gewoon kopen in de zaadhandel maar ik vind het altijd een sport om winkelzaden te zaaien en kijken wat het wordt. Elk jaar plek voor 4 uitprobeersels.

 

ZENNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

 

 

Zitten ook missers bij zoals vorig jaar de tomberry die weliswaar klein bleef maar rode en gele nakomelingen had waarvan de smaak niet echt apart was. Ook zaadjes van een "zwarte" tomaat, verkregen uit de blijde doos, bleken gewone rode, wel vroege, maar niet speciale tomaten.

 

Een van vakantie meegenomen cherrytomaat is wel een succes en ook een vleestomaat uit de super teel ik al 4 jaar en is een blijvertje (blijkt soortvast)

Link to comment

Als je hoopt dat deze tomaat soortecht is, snap ik het eigenlijk niet goed meer.

Dan is het toch een tomaat Ananas ? Waarom zou het dan een nieuwe kruising kunnen zijn ?

Als de oorspronkelijke ananas wel een ananas was, naar jouw idee dit een variant is, dan is de volgende weer een variant ván. Een niet-soortechte gaat echt niet opeens een soortechte worden.

Link to comment

Bit, als de gekochte gele annanastomaat bijvoorbeeld een f1 is geweest, vervallen zijn nakomelingen toch weer een generatie terug, waarbij ik het geluk zou kunnen hebben dat dit redelijk soortgelijke vruchten zal gaan geven dan díe, welke ik nu geoogst heb.

 

Ik heb never, nooit, nergens gesproken van een nieuwe kruising.

Edited by geedee
Link to comment

Kan een mis-begrijpen zijn van mij uit hoor. Omdat je hem een naam geeft, dacht ik dat je misschien er vanuit ging, dat je met een nieuwe variant van doen hebt ?

Nee, mij lijken deze tomaten ook gewoon de redelijk zaadvaste nakomelingen van de Ananas. De Ananas behoort dacht ik ook tot de Heirlooms ? De grote groep ' Coeur du Boeuf's ' waar ook de RdB toe behoort; een veelvormige ( in vorm ) groep. Een behoorlijk zaadvaste groep.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...