Ga naar inhoud

Estemy's SQFG tuin

  • updates
    29
  • reacties
    116
  • bezoekers
    7394

Maart SQFG update binnen en buiten


Estemy

32620 weergaven

Wow, ik merk pas nu, dat er meer dan een maand is geweest sinds de laatste update. Waarmee ben ik bezig geweest?

 

1. AH moestuintjes. Niet alleen heb ik eindelijk 20 (bedankt, jootje, voor de laatste 2!), maar ik heb zelfs op FB een competitie gewonnen voor de 21e! Namelijk heeft Hak nog een extra potje gemaakt met boontjes voor de AH collectie. Ze zijn, volgens mij, alleen in Amsterdam en Rotterdam uitgedeeld en ik was er niet erbij. Maar een AH potjes fan heeft een wedstrijd (schrijf iets en je maakt en kans om ze te winnen...) gemaakt van haar extra potjes op FB en gelukkig heb ik eentje gewonnen! Nu heb ik dus alle 21 en eigenlijk ben ik helemaal niet van plan om ze deze jaar te zaaien

DSCN1345.jpg

DSCN1373.jpg

 

2. Dan heb ik als cadeau deze twee mooie bloemen gekregen. Nog niet onderzocht wat ze worden (of hoelang en wanneer ze buiten mogen), dus advies is welkom. ik denk dat ik ga ze in de voortuin planten als de bloembollen voor de MTFD eruit komen.

DSCN1344.jpg

 

3. En mijn Surinaamse peper is nu al zo ver dat ik bloemen heb! Super leuk! Ik kan niet wachten voor nieuwe pepers.

DSCN1343.jpg

 

Dan heb ik binnen overal heel veel zaailingen en potjes. Mijn vriend wordt langzaam gek, hij kan daar niet tegen, maar ze hebben allemaal andere lichtbehoefte en passen niet op 1 vensterbank

4. Knolselderij en selderij zaailingen (+1 rabarber links) doen het veel beter dan vorige jaar. Ze mogen niet heel veel zon krijgen of ze sterven af. Daarom staan ze op de zolder.

DSCN1371.jpg

 

5. Olijfkomkommers (ik heb er 3, ook voor MTFD) groeien als een bos. Ik kweek ze voor het eerst vanaf (eigen!) zaad en heb dus misschien te vroeg gezaaid. Hopelijk kunnen ze tot 2.mei in die potjes blijven.

DSCN1370.jpg

 

6. Koolrabis. Ik heb ze echt overal (3 soorten). Op de foto is de wedstrijd's koolrabi Noordhollandse Blauwe. Ik vind hem eigenlijk het zwakste soort en ik moest al 2e keer bij zaaien (na 2-3 ongelukjes ). De andere soorten doen het beter, maar ik heb nu ook de blauwe onder controle.

DSCN1365.jpg

 

7. Ananaskersen (grote variant) doen het ook geweldig. Sommige zijn voor de MTFD, en volgens mij heb ik ook een paar over.

DSCN1366.jpg

 

8. Paprika's en aubergines doen het niet slecht maar ook niet zo goed. De paprika's kiemen heel slecht en daarom ben ik nu dus best laat (en nog steeds heb ik niet genoeg plantjes). Met aubergine's is het verhaal bijna hetzelfde. Ik heb ze eergisteren tot bladeren verspeend, hopelijk gaan ze snel groeien zodat ik het verloren tijd kan terugwinnen.

DSCN1369.jpg

 

9. Mijn tomaten. Ook niet super. Omdat alles vorige jaar 100% kiemde heb ik maar 14 planten gezaaid (ik heb 12 nodig). MAAR er zijn alleen 7 opgekomen. Dus ik heb deze week nog de 2e keer gezaaid, als dat ook niet lukt dan krijg ik zeker veel van de zadentafel op MTFD Daarnaast, links, verwacht ik nog voor paprika, aubergine en golden pearls.

DSCN1367.jpg

 

10. Stekjes van loganberry voor de MTFD. Buiten krijgen ze ook bladeren (die nog maar 1,5cm lang zijn)

DSCN1368.jpg

 

11. Buiten ben ik bezig met afharden. Dit zijn mijn preis (preien?), uien en ruccola/sla. Helaas is het weer heel slecht, maar hopelijk kunnen ze vanaf morgen ook s'nachts buiten blijven (in de koude kas) en daarna geplant worden.

DSCN1329.jpg

 

12. Situatie in de koude kas, ik denk dat ik binnenkort oogst heb (van chinese kool en paksoi)

DSCN1332.jpg

DSCN1331.jpg

 

13. Aardbeien: links al schoongemaakt, rechts moet het nog gebeuren. Daarna krijgen ze nog aardbeienmest en compost erbij.

DSCN1338.jpg

 

14. Kruiden: melisse doet het geweldig. Volgens mij heb ik nu al genoeg voor thee en ik wist helemaal niet dat deze plant elke jaar weer terug komt. voor de rest zijn ook bieslook en knoflookbieslook terug. En munt natuurlijk ook!

DSCN1312.jpgDSCN1337.jpg

DSCN1336.jpg

 

15. Blauwe bessen krijgen langzaam nieuwe bladeren. Ze zijn zeker begin april al mooi groen.

DSCN1335.jpg

 

16. Nieuwe aanwinst: hommelhotel (was zo goedkoop ik heb hem niet zelf gebouwd). Misschien gaat het lukken.

DSCN1316.jpg

 

17. Grote lenteschoonmaak in de tuin: alle oude aarde uit de aardappelbak (op de dak van de schuur) opgeruimd en hij is nu onder de blauwe plastic zeil (hij is eigenlijk onze oude campings zeildoek). Daarnaast heb ik grote witte zakken met gratis compost van de landelijke compostdag (7x).

Die compost moest in mijn SQFG bakken+mest, daarna heb ik ook mijn druppelsysteem gecontroleerd en de nieuwe worteldoeken gelegd.

DSCN1333.jpg

a) VOOR

DSCN1330.jpg

b) Compost+mest in de bak

DSCN1350.jpg

c) Alles een beetje mengen en de druppelaars controleren

DSCN1357.jpg

d) NA: Worteldoek + tauwtjes erover

DSCN1353.jpg

 

18. En als laatste - je weet dat de lente hier is als je overal vogeltjes kunt zien. Deze koppel was de hele ochtend in mijn tuin bezig en ik kon mooie foto's nemen.

DSCN1325.jpg

DSCN1324.jpg

3 reacties


Aanbevolen reacties

Is dat een kippenhok waar de aardbeien op groeien? Wat leuk bedacht!

 

Ja, het is de extra stukje van de kippenhok. We hebben daar boomschors gelegd en ze vinden het super leuk!

Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...