27-06-2016-2
Vandaag natuurlijk hondsmoe en alleen even langs de tuin om te oogsten.
Er is zoveel lekkers dat ik geen keuze kan maken en van alles wat mee neem.
Vanavond eten we tajine, een makkelijk Marokkaans gerecht genaamd naar de stoofpot waar het in bereid wordt.
Terwijl de tajine pruttelt zal ik even laten zien wat er deze keer in ging.
Eerst wat olie,stukken knoflook en bieslook als bodem.
Dan kruiden, dit keer Thijm en Rozemarijn, Ik had venkel in gedachten maar die ligt nog op de tuin.....
Er zit ook een citroen in stukken langs de rand van de tajine voor de smaak en het vocht.
Dan wat krielaardappeltjes mooi dat ik er weer van af ben!
Tuinboontjes en Ras El Hanout met wat spaansepepervlokken (ik kook zoutarm)
Dan aspergetoppen, zalm en een rest kabeljauw, versierd met wat citroen.
Een beetje bloemkool samen met een kleine groene courgette en wat olijven voor het zicht en de smaak.
En weer wat gemalen kruiden.
Straks nog wat peultjes en gele courgette voor het mooie.
Wat water erbij en langzaam laten stoven tot het gaar is.
Vanmorgen spelt brood gebakken, je eet het met een hand met een stukje brood uit de tajine.
Let wel op dat je je hand niet brand.
De laatste ingrediënten toegevoegd, gelukkig houden wij geen Ramadan!
Klaar!
2 Comments
Recommended Comments