Jump to content
  • entries
    339
  • comments
    1,584
  • views
    18,807

Roest, Meeldauw, Phytophthora, Rot, Ritnaalden


appelvrouw

7,779 views

 Share

Hier even een update zonder foto`s.. ik ben zo druk dat ik er geen tijd voor had. Misschien een dezer dagen.

Het is een erg moeilijk jaar in mijn tuin. De aardappels zijn vrijwel uit de grond ivm de aardappelziekte..toch nog redelijke opbrengst, behalve het grote stuk achter, daar hebben de aardappels allemaal kleine gaatjes ritnaalden waarschijnlijk.

Een van mijn druiven is ziek, het meeldauw zit tot in de vruchten. Bij de tomaten ( ook die in de kas) haal ik iedere dag aangetast blad weg, zodra ik zie dat de aantasting sterker wordt zal ik ze ruimen.

De stokrozen, doperwten. knofloken, bosuitjes en nog zo wat zijn geruimd ivm roest. Bij de rabarber rotten bladeren zomaar weg.

 

Er gaan ook groentes heel goed: de courgettes, de pompoenen, de bieten, de rode kolen en de uien groeien heel goed. De lasagnatuin staat er geweldig bij.

De keyhole had last van instorting, maar daar hebben we twee kruiwagens aarde uit heb kippenhok bijgepropt..vooral langs de kanten was dat nodig. Hij was ook erg droog, ondanks de regen. De pastinaken die erop staan lijken voorlopig goed te groeien, zo ook de zonnehoed, de dropplant en de snijbiet.

 

Toch nog een foto: Twee jaar geleden van Bit gekregen Delphinium heeft mooi gebloeid..ik genoot ervan

2016-07-06-1042251467796171.48

 Share

3 Comments


Recommended Comments

Nou Jet, je hoeft je niet te vervelen met al die schimmels in je tuin. Tijd voor paddestoelenkweek?

Ik ben verbaasd dat je keyhole droog is. Die zetten ze toch juist overal in Afrika neer omdat ze minder water nodig hebben? Raar hoor….

Link to comment

Ik kan je wel verklaren waarom de KHG zo droog is geworden. De aarde die bovenin de bak ligt is door inzakken van het groffe materiaal daaronder gaan zweven..daardoor kreeg ik een lege ruimte onder de aarde die niet inzakte maar waar wel het water in verdween. Nu heb ik met een schep tussen de planten voorzichtig de lege ruimte laten inzakken en daar flink wat emmers aarde -uit het kippenhok geschept- tussen gepropt. De planten fleuren enorm op! De compostkoker doet het nog steeds erg goed, tenminste, er zijn veel wurmen, en je ziet dat hij regelmatig onder een bepaald niveau zakt..en warm is.

Link to comment

Ik wil dit najaar misschien ook een KHG aanleggen, moet je dan ergens rekening mee houden om dat zweven te voorkomen? Of hoort het gewoon bij het onderhoud om er af en toe aarde tussen te wroeten? Neem aan dat uiteindelijk de compost de lege stukken op gaat vullen, toch?

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...