tuinbonen oogst
Vandaag hebben we veel tuinbonen verwerkt. Het zijn de tuinbonen van ongeveer 8 rijen en wij moeten de tuinbonen van nog 3 rijen verwerken. We hebben ongeveer één rij al opgegeten. Ze hebben veel opgebracht en wij vinden ze heel lekker. .
De zaden van het kleine pannetje worden gedroogd voor volgend jaar (ik droog liever wat te veel dan verlegen te zitten voor zaden). De bonen die wij niet zaaien worden in het voorjaar gekookt.
We hebben ze gekookt en daarna geweckt, omdat we de ruimte in de vriezer voor andere dingen willen bewaren.
Voor de mensen die de sneeuwappel niet kennen staat hieronder een foto. Het is de vroegst rijpende appel die wel heel gevoelig is. Hij is geschikt voor hand- en moesappel. We hebben er ook vaker stroop van gemaakt, maar het blijft een vloeibare stroop (wel lekker). Je hebt daarnaast veel sap nodig om een klein beetje stroop te krijgen. Dit jaar pakken we dus andere appels voor stroop.
0 Comments
Recommended Comments
There are no comments to display.