kas en bloemrijkgrasland Beek
De foto's zijn alweer achterhaald, want we zijn verder, maar ik heb alleen op zaterdag een paar foto's gemaakt. We hebben de kas ingeplant en de kiemlingen eruit gezet. Het wordt te warm in de kas voor de meeste soorten. De mais, pompoenen, courgettes, augurken en kleine ananaskersen staan er nog in. De andere kiemlingen harden we nu buiten de kas af op een stelling en de picknicktafel. Verder hebben we de zoete aardappels, ulluco, mauka, witte kardoen, komkommers en Tajerblad naar de tunnels (warm en hoge luchtvochtigheid / avond ietsje kouder dan de kas) verplaatst.
In het veld hebben we alle uitval aangevuld met nieuwe kiemlingen. We hebben helaas veel uitval bij de bieten, maar gelukkig hebben we genoeg vervangers en gaan we uit van veel uitval. We spuiten immers niet en we hebben veel slakken. We hebben gister al de eerste peultjes geoogst. Verder waren de eerste honingbessen rijp.
In de kas (warm en droog) hebben we de paprika's, aubergines (alle rassen), okra's, artisjokken (Arad en een oud ras), witte kardoen, meloenen, watermeloen (3 slechte kiemlingen, dus wordt waarschijnlijk niks), redelijk wat tomatenrassen, moerbei Pakistan (eerste 2 rijpe vruchten geoogst / heerlijk zoet), che fruit, granaatappels, pistacia, stauntonia, debregeasia edulis ‘Elite’, chayote, mashua, 1 kleine slechte plant van Passiflora molissima, Ugni, olijven (gaan alle drie bloeien) en 1 druif staan.
Het bloemrijk grasland ziet er prachtig uit de Cammassia's, dichtersnarcissen en harige ratelaars staan mooi in bloem met de boterbloemen. Verder hebben we veel meer grassoorten in het grasland staan ten opzichte van vorig jaar. Komend jaar gaan we verder met veel soorten in te zaaien, maaien met de zeis en soorten actief in het grasland aan te planten. We hebben gelukkig veel soorten die het overleefd hebben. Zo zien we bv. boerenwormkruid, koninginnenkruid, hertsmunt, heksenmelk, grote pimpernel, kantig hertshooi, veldlathyrus, herfsttijloos, grote valeriaan en guldensleutelbloem goed aanslaan.
4 Comments
Recommended Comments