Jump to content
  • entries
    283
  • comments
    578
  • views
    23,118

Inmaken en bewaren: stoofpeertjes


henkg

31,568 views

Ik had nog ruim 5 kilo stoofpeertjes (Gieser wildeman) liggen, van de 10 kilo die ik een paar weken geleden geplukt had, van eigen struikboompje.

Gisteren geschild (poeh), en bereid met wat water, port, wijn, gember, laurierblad, en peper (en een klein klein snufje zout).

Vandaag verpakt in hapklare brokken/porties, geseald en in de vriezer. Hier een gedeelte:

2017102217022443251508685455.jpg

In de twee Heineken flesjes zit het resterende sap. Koud gebotteld, kroonkurk erop, dat blijft in de koelkast wel een a twee weken goed.

Hulpmiddelen: vacuum/sealapparaat, kroonkurkapparaat. Ik zou niet meer zonder kunnen.

 

Na al dit voorwerk is het alleen maar pakken, even in de magnetron, en voila: een prima bij- of nagerecht.

 

Komende week maar eens weer wat tuinkruiden bijknippen en nadrogen; een paar prachtige knolselders in blokjes snijden, blancheren en invriezen; en eindelijk de knoflooktenen planten ...

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...