Inmaken en bewaren: stoofpeertjes
Ik had nog ruim 5 kilo stoofpeertjes (Gieser wildeman) liggen, van de 10 kilo die ik een paar weken geleden geplukt had, van eigen struikboompje.
Gisteren geschild (poeh), en bereid met wat water, port, wijn, gember, laurierblad, en peper (en een klein klein snufje zout).
Vandaag verpakt in hapklare brokken/porties, geseald en in de vriezer. Hier een gedeelte:
In de twee Heineken flesjes zit het resterende sap. Koud gebotteld, kroonkurk erop, dat blijft in de koelkast wel een a twee weken goed.
Hulpmiddelen: vacuum/sealapparaat, kroonkurkapparaat. Ik zou niet meer zonder kunnen.
Na al dit voorwerk is het alleen maar pakken, even in de magnetron, en voila: een prima bij- of nagerecht.
Komende week maar eens weer wat tuinkruiden bijknippen en nadrogen; een paar prachtige knolselders in blokjes snijden, blancheren en invriezen; en eindelijk de knoflooktenen planten ...
1 Comment
Recommended Comments