Hoe het de kas verging
Poehee, blogs bijhouden is wel moeilijk.. Ik heb wel steeds foto's gemaakt, maar voor die eens op de computer staan... Nu dan maar wat herinneringen ophalen
In mijn vorige blog schreef ik dat het tijd was voor een kas. Dat was nou niet echt gepland toen ik het nieuwe stuk tuin erbij kreeg. Maarja als de kans zich voordoet
En dus begon het medio april zo met een berg glas en een hoop aluminium van meer dan 35 jaar oud (aldus de buurman bij het afbreken van de kas):
Bij het afbreken van de kas bleek de onderbouw van asbestplaat te zijn, die hebben we daar wijselijk achtergelaten. Na niet al te lang beraad besloten we kunststofplaat op maat te laten zagen. Zonder voorgeboorde gaten is het best moeilijk om zulke flexibele platen waterpas en precies op de goede plaats te krijgen.
Glas erin. Wonderbaarlijk genoeg is er bij het transport niks kapot gegaan, bij het schoonmaken daarentegen.. Gelukkig had een medetuinder nog wat glas over, zo kon de kas begin mei toch dicht gemaakt worden:
Eind mei eindelijk de tomaten uitgeplant in de kas, nog zo klein dat ze niet echt te zien zijn :
Begin juni voor de eerste hete dagen de kas gekalkt:
Kijk er staan echt tomatenplanten in En ook wat pepers en paprika's:
In juli was het blijkbaar echt te druk om foto's te maken. Of kwam het omdat we in andere oorden vertoefden?
Eind augustus zag alles er alweer zo anders uit:
Aji Blanco Cristal pepers!
De tomaten zijn rigoureus gesnoeid na de eerste foute plekjes op het blad:
Aubergine Little Green
Paprika Oda
De komkommerplant die zoveel komkommers gaf:
Het wordt ook flink warm binnen:
En een heus Aziatisch meloentje (Golden Crispy) aan de veel te laat uitgeplante plant:
Toen was daar in september de vandaal of de vandalen? Takken en (delen van) vruchten van planten af en toegetakelde tomaten:
De kas was er nog het minst erg aan toe en bleef gelukkig heel. De kolen daarentegen..
Oktober alweer, maar alles staat er nog fris en fruitig bij:
Eind oktober de kas maar weer schoongepoetst om zoveel mogelijk licht binnen te laten voor de laatste pepers, paprika's en aubergines:
4 Comments
Recommended Comments