Ga naar inhoud
  • updates
    28
  • reacties
    76
  • bezoekers
    1389

Hallo -oooo -ooo -ooo (echoo)


balkontuinder

29639 weergaven

En toen zat het leven me in de weg. Als ik nu de foto's van augustus bekijk was mijn tuin echt vet stoer! Maar sinds september ben ik er niet meer geweest en heb ik niets meer geoogst, tot halverwege februari. Het ging allemaal even niet meer en nog steeds niet eigenlijk, dus ik heb alle bijltjes erbij neergegooid en probeer nu dit jaar langzaam alles weer opnieuw op te pakken en te bekijken wat er wel en niet goed is voor mij.

 

Mijn tuindagboek nu is dus ook vrij kort, want ik heb niet zoveel gedaan. Ik heb er gelukkig wel aan gedacht foto's te maken.

 

18 januari, de dag van die enorme storm, heb ik binnenshuis mijn zaden uitgezocht en een lijst gemaakt van wat ik heb. De zaden die ik niet meer wilde of kon gebruiken liggen sindsdien een beetje op mijn bureau weg te stoffen, maar de doos is weer helemaal schoon en netjes.

 

Ergens in de week erna ben ik voor het eerst weer op de tuin geweest om te kijken wat de schade was. Van zowel de storm en mijn afwezigheid. Het viel me mee, er was veel groen te vinden. De niet-geoogste mais en zonnebloemen waren opgesmuld en de niet-geoogste pompoenen en winterpenen waren wel flink aan het rotten in de kou. Maar toch viel het me erg mee. En dus besloot ik om ook dit jaar toch weer iets aan de tuin te gaan doen.

 

T20180114-01.jpg

 

T20180114-02.jpg

 

T20180114-03.jpg

 

T20180114-04.jpg

 

T20180114-05.jpg

 

T20180114-06.jpg

 

T20180114-07.jpg

 

Thuis zijn de paprika's en artisjok op 26-2 gezaaid in P9-potjes. Dit jaar even geen gedoe met DENO-methode's of veel teveel voorzaai. Op 18-3 zijn de stengelbroccoli's gezaaid en heb ik van de Hungarian Wax peper eentje bijgezaaid omdat deze niet ontkiemt was.

 

Inmiddels zijn op de tuin de pompoenen opgeruimd, is het onkruid verwijderd en zijn de moestuinbedden afgedekt met een laag compost. Het volgende wat ik moet doen is de bladeren verzamelen op een punt zodat ik er bladaarde van kan maken. Dat moet van het complexbestuur voor 1 april (want klachten van tuinburen). Zoals te zien is op de foto's groeit de veldsla nog goed door. Daar heb ik omheen gecomposteerd omdat ik blij werd iets vers groens te zien. Van de winterpenen staat nog 1 goede, die laat ik staan om in bloei te gaan. Van de pastinaken staan er nog een aantal. Het groen begint weer op te komen. 1 wil ik laten staan voor zaden, de rest gaat er de volgende keer uit en als puree de vriezer in.

 

T20180315-01.jpg

 

Begin april ga ik een dagje naar Dordrecht, zaden inkopen die ik nog mis. Verder is mijn plan dit jaar een heel stuk simpeler dan de jaren hiervoor. En ga ik ook meer bloemen planten om het simpel te houden en niet overal toch weer iets te willen zaaien.

 

T2018-001.png

 

T2018-002.png

5 reacties


Aanbevolen reacties

Herkenbaar hoor. Net als jij begin ik er elk seizoen weer met goede moed aan, en kom er dan achter dat dat niveau van energie/aandacht niet consistent op te brengen is voor mij...

 

Maar je schema ziet er goed uit, en je tuin ook nog, hoor! Leuk dat die spruiten daar nog zo stonden:). Ik hoop dat je dit jaar hoe dan ook weer lekker van je tuin geniet! En elk beetje oogst is dan meegenomen

Link naar reactie

hoi Balkontuinder!

 

dat het leven je soms enorm in de weg kan zitten is zo herkenbaar!! Je wordt gedwongen om pas op de plaats te maken, dingen op een andere manier te bekijken/benaderen. Ik ben blij om te lezen dat je niet opgeeft, maar met hernieuwde energie weer aan de gang gaat.

Heel veel succes en fijne uren in je tuin.

 

Groeten, Marijke.

Link naar reactie

Tuinieren kan therapeutisch zijn en is goed voor lichaam en geest.

 

Voor vele mensen herkenbaar, ook voor mij, serieus gesukkeld (en soms nog) met mijn gezondheid en soms heb je gewoon nergens zin meer in.

Je tuin is echt niet zo erg hoor, valt reuze mee en met het aanbrengen van de compost ziet hij er nog een stuk beter uit.

Gewoon volhouden als het lichaam mee wil en dat komt allemaal goed.

 

Ik duim alvast voor je!!!!

Succes en sterkte en een goede oogst gewenst!!!

Link naar reactie

BT je tuintje ziet er al weer puik uit. Dat het blad weg moet is alleen maar fijn, bladaarde is een geweldig product, kan je niet genoeg van hebben. Als je enkele veldslaatjes laat staan als ze in de bloei gaan kan je zelf zaad oogsten of zaait het zichzelf uit.

Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...