Ga naar inhoud

Moestuin van opg

  • updates
    5
  • reacties
    5
  • bezoekers
    565

Lente kriebels


Opg

5300 weergaven

De zomerse temperaturen zijn in aantocht, heerlijk! De afgelopen weken is er flink gewerkt op de volkstuin. Er zijn verschillende ladingen houtsnippers op de paden gegooid en alle bakken zijn klaargemaakt voor het nieuwe seizoen.

 

De tomaten, pepers en aubergines zijn gezaaid en inmiddels al verspeend. Onze nieuwe woning gaf ruimte om meer binnen te zaaien dan normaal. Natuurlijk hebben we weer teveel verschillende soorten gezaaid waardoor het een puzzel wordt om alles in de kas te plaatsen. Nadeel van het nieuwe huis is dat er minder licht is dan we gewend zijn. De zaailingen (met name de tomaten) zijn daardoor wat slungeliger dan gebruikelijk. Maar we planten de tomaten gewoon wat dieper (niemand die het dan ziet )

 

De piepers, plantuitjes, sjalotten en knofloken staan ook weer in de grond. Dit jaar kweken we de (middel vroege) piepers in emmers. Twee a drie piepers per emmer van 35 liter. Wellicht was 1 pieper per emmer beter geweest maar dat zien we over een paar maanden wel. Opvallend was dat de sjalotten en uitjes erg interessant waren voor de vogels(?). Een paar keer per week werden de uitjes en sjalotten uitgegraven. De aanhouder wint want 80% van het plantgoed is inmiddels aangeslagen en wordt nu met rust gelaten.

 

Je kunt merken dat de lente in aantocht is. De eerste bloemen zitten aan de aardbeien en honingbes. De frambozen, appelbessen, vijgen, aalbessen, kruisbessen en pruimen komen langzaam in de knop. Vooralsnog hebben we al de nieuwe aanwinsten in emmers gezet. In oktober zullen de nieuwe bakken gereed zijn. Dit jaar willen we ook meer bloemen op de volkstuin. Een selectie van afrikaantjes, oost-indische kers, zonnebloemen en calendula voorgezaaid. Daarnaast, hebben we afgelopen weekend reukerwten geplant. Wellicht wat aan de late kant maar hopelijk nog wel op tijd.

 

Tot slot wat foto's ter illustratie

 

IMG301550671523873918.JPGIMG274550021523874244.JPGIMG300951931523874510.JPGQRHA966776961523874543.JPG

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...