Over de bloemetjes, de vogeltjes en fantasietjes over eten
Dingen van paardebloemen maken lijkt onderdehand wel een soort van moestuinforumrage
Ook in mijn kast staan inmiddels 3 potten paardenbloemstroop en 5 potten jam.
Goed, terug naar de tuin.
De vergeet-me-nietjes komen werkelijk overal spontaan op maar ik laat ze lekker staan want ik vind al dat blauw prachtig.
De vogels zijn ook heel blij met al m'n zaaisels. Als ze de kans krijgen pikken ze alles kapot.
Dus moet ik in de weer met cloches, gaas en folietunnels (+ een paar strategisch opgehangen vetbollen om ze af te leiden).
Vreemd genoeg hebben de vogels momenteel geen enkele interesse in de tuinkers. De vorige zaai-gang heeft hun vraatzucht niet eens overleefd... maar misschien vinden ze radijs en snijbiet lekkerder
De rode kool groeit als kool
En de zuring komt na 4 weken dan toch maar wel op.
Ik verheug me nu al op een maaltje zalm met zuring (voor wie hier ook honger van krijgt, het recept staat hier: http://www.laag-pitje.net/2008/10/08/zalm-met-zuring/)
Over eten gesproken; de salie begint ook lekker te groeien. Dat betekent over een tijdje kippelevertjesmousse met salie, tagliatelle met gedroogde porcini en salie en saltimbocca. Mjam!
En nu we toch bij het onderwerp zijn aangeland: Courgette gevuld met gehakt... Of met ansjovis... Courgettezoetzuur... Courgettepannekoeken...Courgettebeignets...Courgettetaart...
Ik weet soms niet waar ik meer van houd; van tuinieren, van koken of toch gewoon van eten?
2 Comments
Recommended Comments