Groeien doet eten!
Er gaat inmiddels geen dag voorbij of er wordt wel iets uit de tuin gegeten . Groenten en/of kruiden. De raapstelen, (pluk)sla, radijs (wordt elke week gezaaid), spinazie, kervel, peterselie, snijselderij, munt, rucola etc etc. Ook de dille en koriander gaan goed. Van het bonenkruid moet ik nog maar afwachten wat er eerder klaar is. De bonen of het kruid . Mijn verwachting dat we door een moestuintje anders zouden gaan eten (meer groen(te)) wordt ruimschoots waar gemaakt. Vooral de spinazie is een groot succes. In salades, Italiaanse stamppotjes, gekookt, wat bolletjes in de vriezer voor spinazieomeletjes later... Inmiddels zijn twee rijen in de verhoogde bakken (vergelijkbaar met 5 vakken MM) en 3 rijtjes in de volle grond schoon op. En dan te bedenken dat ik op het punt heb gestaan de spinazie over te slaan. Het vraagt zoveel ruimte, levert vaak maar weinig op... Inmiddels weet ik beter. Spinazie groeit vooral lekker snel en is ideaal als voorzaai voor het latere werk
Terugkijkend op drie maanden moestuinieren is er alleen maar voldoening. Natuurlijk, volgend jaar maak ik vast andere keuzes in wat ik wel/niet voorzaai, wanneer en waar. Maar over het algemeen smaakt het vooral naar meer. Wat niet bevalt zijn (te) veel bakken en potten in het gras. Het zijn ware hangplekken voor slakken maar ook veel te veel sjouwwerk bij het grasmaaien. Dat moet dus ècht anders. Deze zomer zal er dus naast het zaaien, oogsten en planten ook tijd gemaakt moeten worden voor wat timmerwerk
Wat plaatjes van de afgelopen maand.
5 Comments
Recommended Comments