Jump to content
  • entries
    5
  • comments
    8
  • views
    815

Groeien doet eten!


Froukje

17,410 views

Er gaat inmiddels geen dag voorbij of er wordt wel iets uit de tuin gegeten . Groenten en/of kruiden. De raapstelen, (pluk)sla, radijs (wordt elke week gezaaid), spinazie, kervel, peterselie, snijselderij, munt, rucola etc etc. Ook de dille en koriander gaan goed. Van het bonenkruid moet ik nog maar afwachten wat er eerder klaar is. De bonen of het kruid . Mijn verwachting dat we door een moestuintje anders zouden gaan eten (meer groen(te)) wordt ruimschoots waar gemaakt. Vooral de spinazie is een groot succes. In salades, Italiaanse stamppotjes, gekookt, wat bolletjes in de vriezer voor spinazieomeletjes later... Inmiddels zijn twee rijen in de verhoogde bakken (vergelijkbaar met 5 vakken MM) en 3 rijtjes in de volle grond schoon op. En dan te bedenken dat ik op het punt heb gestaan de spinazie over te slaan. Het vraagt zoveel ruimte, levert vaak maar weinig op... Inmiddels weet ik beter. Spinazie groeit vooral lekker snel en is ideaal als voorzaai voor het latere werk

 

Terugkijkend op drie maanden moestuinieren is er alleen maar voldoening. Natuurlijk, volgend jaar maak ik vast andere keuzes in wat ik wel/niet voorzaai, wanneer en waar. Maar over het algemeen smaakt het vooral naar meer. Wat niet bevalt zijn (te) veel bakken en potten in het gras. Het zijn ware hangplekken voor slakken maar ook veel te veel sjouwwerk bij het grasmaaien. Dat moet dus ècht anders. Deze zomer zal er dus naast het zaaien, oogsten en planten ook tijd gemaakt moeten worden voor wat timmerwerk

 

 

Wat plaatjes van de afgelopen maand.

 

img153827041337691798.JPG

 

img152633861337691876.JPG

 

img159448281337691996.JPG

 

img160367581337692243.JPG

 

img157951271337692641.JPG

 

img161218921337692433.JPG

5 Comments


Recommended Comments

Jij hebt ook die lekkere slasoort. Heerlijk

Je gebruikt je ruimte goed en zo te zien genoeg potten om in te telen. Leuk al die bakken/potten om dat vierkant.

En je bent van plan om je makkelijke moestuin te vermenigvuldigen? Gaan dan die bakken en potten weer weg?

Edited by Helly
Link to comment
Jij hebt ook die lekkere slasoort. Heerlijk

Je gebruikt je ruimte goed en zo te zien genoeg potten om in te telen. Leuk al die bakken/potten om dat vierkant.

En je bent van plan om je makkelijke moestuin te vermenigvuldigen? Gaan dan die bakken en potten weer weg?

 

Ja, die sla is lekker . Eerlijk gezegd heb ik 11 soorten sla. Ze staan niet allemaal tegelijk in de tuin maar toch .

 

Ik heb honderden potten gekregen... Van klein tot groot en het is heel verleidelijk om die nu overal neer te zetten. En elke keer als je gras maait moet je die verplaatsen. De potten rond dat vierkant kunnen gewoon blijven staan. Die staan op steen, er zitten geen slakken onder en je maait er zo bij langs. Wel is het de bedoeling om een extra moestuinbak en twee bakken aan de schutting te maken speciaal voor de aardbeien. Ook wil ik alle potten met tomaten, paprika's etc in één grote bak zetten (met afdakje). Dan nog een vaste plek voor wat winterharde kruiden en achterin de tuin een schaduwrijk hoekje voor o.a. een vaste rabarberplant. Ook is het de bedoeling mijn kleine koude bak te vervangen door een grotere, met daar omheen een stenen rand waar ook potten op kunnen staan . Voor de ovegebleven potten moeten we deze zomer maar even op zoek naar wat tegels waar ze op kunnen staan

Link to comment
Ja, die sla is lekker . Eerlijk gezegd heb ik 11 soorten sla. Ze staan niet allemaal tegelijk in de tuin maar toch .

Dat is grappig, ik heb ook 11 soorten sla. En die staan allemaal in de tuin - volle grond, potten en bakken, aan de schutting etc. Het is gewoon heerlijk om sla te eten, vooral met deze temperaturen. Als salade, tussen de boterham, als snack (reepje kaas, slablad er omheen rollen en dan dippen in de zoete chilisaus ). Heerlijk divers en je krijgt er nooit genoeg van.

 

Ik heb honderden potten gekregen... Van klein tot groot en het is heel verleidelijk om die nu overal neer te zetten. En elke keer als je gras maait moet je die verplaatsen.

Wel is het de bedoeling om een extra moestuinbak en twee bakken aan de schutting te maken speciaal voor de aardbeien. Ook wil ik alle potten met tomaten, paprika's etc in één grote bak zetten (met afdakje). Dan nog een vaste plek voor wat winterharde kruiden en achterin de tuin een schaduwrijk hoekje voor o.a. een vaste rabarberplant. Ook is het de bedoeling mijn kleine koude bak te vervangen door een grotere, met daar omheen een stenen rand waar ook potten op kunnen staan . Voor de ovegebleven potten moeten we deze zomer maar even op zoek naar wat tegels waar ze op kunnen staan

Ik krijg ook hier en daar potten, en heb ook wat hele grote op de MTFD gekocht. Nu heb ik even genoeg, en moet ik kijken wat er allemaal nog in kan. Kleine potjes ook in overvloed hier. Maar daar kan je niet alles in zetten. Ik vind de lange bakken van de Action ook erg handig voor bijvoorbeeld de sla. Ik heb bijna alleen maar sla in die lange bakken en dat gaat geweldig goed. Aan de schutting hangen ze nu als ze net gezaaid zijn. Zodra de plantjes te groot worden mogen ze op mijn 'salad-bar' staan (zie mijn blog).

Die tomaten en paprika's onder een afdakje is een goed idee. Die houden niet zo van een flinke regenbui. Ik wil er ook nog een afdakje boven maken, maar ik moet wachten tot er hulp is gearriveerd, en m'n pa balkjes kan leveren.

Die overgebleven potten.. kan je niet wat tegels in t gras leggen en ze daar op zetten?

Link to comment
Dat is grappig, ik heb ook 11 soorten sla. En die staan allemaal in de tuin - volle grond, potten en bakken, aan de schutting etc. Het is gewoon heerlijk om sla te eten, vooral met deze temperaturen. Als salade, tussen de boterham, als snack (reepje kaas, slablad er omheen rollen en dan dippen in de zoete chilisaus ). Heerlijk divers en je krijgt er nooit genoeg van.

 

Jaaa, sla is zeker veelzijdig. Ook lekker is de combinatie van sla met tonijn en/of geitenkaas (of een Frans kaasje etc). Lekkere dressing erbij en dan serveren met een koude pasta. Eten we morgen

 

Ik heb bijna alleen maar sla in die lange bakken en dat gaat geweldig goed. Aan de schutting hangen ze nu als ze net gezaaid zijn. Zodra de plantjes te groot worden mogen ze op mijn 'salad-bar' staan (zie mijn blog).

 

Heb het gezien

 

Die tomaten en paprika's onder een afdakje is een goed idee. Die houden niet zo van een flinke regenbui. Ik wil er ook nog een afdakje boven maken, maar ik moet wachten tot er hulp is gearriveerd, en m'n pa balkjes kan leveren.

 

Ook hier zal het nog wel even duren voor het klaar is. Het is echt iets voor de vakantie.

 

Die overgebleven potten.. kan je niet wat tegels in t gras leggen en ze daar op zetten?

 

Jazeker! Maar momenteel zijn alle tegels en stenen die we hadden al in gebruik Maar komt goed.

Link to comment

Oh ja, die pastasalade moet ik ook eens gaan introduceren. Was op de MTFD erg lekker. Zelfs mijn zoon vond dat, en dat zegt al genoeg. Vooral dat koude in de pasta trekt me wel met dit weer.

 

Meer gratis tegels zoeken op Marktplaats

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...