Jump to content
  • entries
    15
  • comments
    33
  • views
    349

De eerste plantjes de tuin in


Heylane

9,559 views

 Share

Hoera, vandaag eindelijk de eerste plantjes de tuin in en er ook nog aan gedacht om de camera mee te nemen (en foto's te nemen )

 

De aardappels komen op. Eigenlijk moet daar geschoffeld worden, maar vandaag heb ik andere dingen gedaan

aardappels67851335874846.JPG

 

Ik heb de uien in de grond gezet (maar vergeten een foto te maken). Benieuwd of het wat wordt dit jaar. Vorig jaar was dat helemaal prut.

 

Verder peultjes (lekker veel)

peultjes84861335875106.JPG

 

sla51891335875140.JPG

en sla (ik ga dit jaar proberen met karton op de grond om het onkruid tegen te gaan. Ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan)

 

weegbree25841335875175.JPG

en weegbree (tja, de meeste mensen roeien dat uit, ik zet het er juist in. Hopelijk wordt het hier een dicht matje zodat andere soorten geen kans krijgen.

 

lavendel-en-thijm82501335875069.JPG

De lavendel was bijna overgroeid met onkruid. Die heb ik dus gered (hoop ik) en ik heb er maar houtsnippers omheen gestrooid in de hoop het onkruid wat tegen te gaan. Rechts zie je de nieuwe tijm die ik erin gezet heb. Hopelijk groeit die lekker uit tot een flinke plak, dan maakt het onkruid daar ook geen kans.

Oh ik zag een klein hagedisje toen ik het onkruid weghaalde, maar toen had ik helaas geen fototoestel bij de hand. Hij vond het blijkbaar wel prettig in het (natte) onkruid. Toen ik dat weghaalde ging hij het verderop zoeken

 

De appelbomen staan er prachtig bij. De eerste heeft al meer bloemen, de tweede heeft vooral veel bloemknoppen.

appel-i90721335874996.JPGappel-ii51791335875033.JPG

Als al die bloemen appels worden, dan mag ik nog wel even doorsparen met glazen potten voor mijn appelmoes

 

En ik ben een herlocatieprogramma gestart voor de kamille Die vind ik op allerlei plaatsen waar het niet hoort. En in het kamillebed waren wat lege plekken. (die zijn nu al aardig opgevuld). Wat ruikt het toch lekker als met kruiden aan de gang bent.

 Share

3 Comments


Recommended Comments

Wat een mooi boompje zeg!

Wat voor appeltjes zouden eraan moeten komen?

 

Maar eindelijk eens foto's ben benieuwd hoe het gaat met het karton, ziet er wel apart uit maar heb al vaker gelezen dat het goed werkt!

 

S6!

Link to comment
Wat een mooi boompje zeg!

Wat voor appeltjes zouden eraan moeten komen?

Aan de ene boom komen een soort van golden delicious (maar ik verwerk ze voordat ze 'golden' zijn, want dan vind ik niet meer lekker (melig). Aan de andere boom komen appels die wat breder en platter zijn dan wat je meestal in de winkel ziet. Die kun je alleen gekookt eten, anders zijn ze wrang. Echte moesappels dus. Ik maak er appelmoes/compote van. Heeeeerlijk!

 

Maar eindelijk eens foto's

Ik had echt al vaker foto's geplaatst, maar nog maar één keertje van mijn tuin (hiervoor verder alleen van mijn plantjes), maar ja, dit was ook de eerste keer van het seizoen dat ik wat in de tuin zette.

Ik heb ook meteen vreselijk spierpijn (niets meer gewend )

Link to comment

Klinkt wel heel leuk die appeltjes! Wist niet dat er ook moesappels bestonden die dus niet lekker zijn om zo te eten Weer wat geleerd!

 

 

Ik ben bij mijn opa aan het helpen en idd. wat een spierpijn krijg je ervan. Ik heb het wel makkelijk met m'n tuintje als ik al die dingen steeds lees!

Maar ja, ik mis dan weer die zee van ruimte waar al dat leuks in kan

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...