kasje (eh tunnel) gevuld
De afgelopen vrije dagen zijn we flink in de tuin aan de gang geweest. Alleen kost alles altijd meer tijd dan ik gedacht had of meer energie, waardoor er een heleboel blijft liggen. Maar ik ben vast niet de enige die daar last van heeft. Ik heb nu het gevoel dat ik nog 'even' moet zaaien deze week (da's ook een flinke avond werk) en dan nog 'even' de plantjes erin die ik nog heb staan. Hmmm, daar ga ik weer.
Eerst maar eens foto's van wat er allemaal al wèl gedaan is.
We hebben een klein kasje (van Lidl) neergezet. Volgens de reglementen is het een tunnel en geen kas, dus we proberen onszelf aan te leren om 'tunnel' te zeggen, maar het werkt nog niet zo goed. (voor een tunnel zijn minder regels om aan te voldoen). Het is maar een kleintje maar ik vind m wel super leuk.
Er zitten plankjes in, maar dan pasten m'n tomaten er niet zo goed in. Ik heb dus een creatieve constructie gemaakt en de plankjes gewoon ingezet als 'klimrekjes'.
Zo was ie aan het begin van de dag.
Vervolgens ben ik de hele dag bezig geweeest met het verpotten, in de kas zetten (en opbinden) van de komkommers, aubergine, paprika, peper en meloen. (Toen de buurman zag dat ik een kasje (nee, tunnel!) had kwam hij meteen aan met plantjes voor in de kas. Meloen en surinaamse aubergine. Ik ben benieuwd).
En nu ziet ie er dus zo uit:
Ik heb ook een aantal tomatenplanten buiten gezet en ook een komkommerplant (tja, niet alles paste in de kas, eh tunnel). Ben benieuwd naar de verschillen.
Op de voorgrond zie je het eerste deel van de aardappels al opkomen. Dat lege stuk erachter is intussen volgestopt met de rest van de aardappels. Maar die zie je nog niet opkomen.
De kamille gaat als een tierelier. Zelfs de planten die ik verplaatst had omdat ze 'buiten de paadjes liepen', groeien (en bloeien) er lustig op los. Ik heb meteen maar de eerste keer geoogst. Dan kunnen die bloemen drogen en de planten kunnen aan de slag om nieuwe te maken.
Nog even een blik op onze toekomstige appel- en pruimenoogst. Ik kan het fruit al bijna proeven.
3 Comments
Recommended Comments