Ga naar inhoud

Tekj's Blog

  • updates
    20
  • reacties
    30
  • bezoekers
    795

De stand van zaken


Tekj

4216 weergaven

En ik ga alles weer even langs. Bietjes en framboos ben ik gauw klaar mee. De bietjes groeien rustig verder, van de framboos heb ik alle takken weggehaald. Zit nog één nieuwe uitloper. Die getopt, zit nog wel groen aan.

 

Overzichtje. Zoals te zien heb ik een nieuwe, vaste plant in de grond gezet. Vind het een mooi ding, het feit dat ie bijen en hommels aantrekt is eigenlijk nog de voornaamste reden van aanschaf. Hij zit helemaal vol af en toe.

IMG_1627.jpg

IMG_1617.jpg

 

Komkommer groeit alsmaar verder. Vruchten groeien wat langzamer, maar er hangen er ook wel een aantal aan. Ook een beginnende zijtak weggeknipt. Heb wel het idee dat er valse meeldauw op zit (foto). Neem verder geen actie, over 2 maanden is de plant waarschijnlijk toch weg.

IMG_1623.jpg

IMG_1626.jpg

Valse meeldauw? Zitten ook plekken onder die gele (op foto meer lichtgroene) stukken.

IMG_1622.jpg

 

Tomaten beginnen nu langzaam maar zeker te kleuren. Beneden zijn ze nog op één hand te tellen, boven zijn ze al wat verder. Wellicht dat je het niet eens ziet op de foto.

IMG_1628.jpg

Rechts boven het midden begint er één.

IMG_1624.jpg

Balkon is een beetje een zootje. Dat ga ik volgend jaar anders aanpakken. Door het gewicht zijn de planten omgevallen (gebrek aan stokken), maar is niet anders. Ze hebben weinig vruchten, dus zodra een plant zonder vruchten zit is het game-over.

IMG_1629.jpg

 

De aardbeienplantjes heb ik een tijd geleden geruimd (meeldauw). Zat er niet zo mee, maar nu ik boven allemaal wortelstokken heb... Ga het toch weer proberen. Ik weet het, het is eigenlijk de tijd niet meer om dit te doen. Ik hoop toch dat er volgend jaar wat aan hangt.

IMG_1630.jpg

 

Tot slot de sla. Die hebben de slakkenaanvallen tot nu toe overleefd. Wel een zwaargewonde. Was op 1 blad na tot de grond toe kaalgevreten, maar ik ben de minste niet. Heb 'm laten staan en uit het hart komen nu weer nieuwe bladeren.

IMG_1621.jpg

IMG_1625.jpg

 

Nog over de slakken. Het betreffen van die gigantisch kleine en gek genoeg ook nog snelle naaktslakjes. Duiken s'avonds overal op. Soms ook slakken met huis. Eén had zich half in de aarde gegraven, bleek dus eitjes te leggen. Onsmakelijk gezicht. Te onsmakelijk om hier zo te laten zien, maar mocht je interesse hebben: KLIK!

2 reacties


Aanbevolen reacties

die aardbeien doen het vast volgend jaar wel goed hoor......

enne die eierleggende slak ,'k wou dat mijn kippies zo produktief waren!!!!!

niks vies aan hoor, best mooie foto!

Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...