Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    8
  • comments
    12
  • views
    202

Goed opgeschoten

Sign in to follow this  
iebeltje111

33,087 views

Vandaag weer druk bezig geweest in de tuin. We hebben plaats gemaakt achter in de tuin voor de moestuin en eventueel nieuwe moestuinbakken (die helaas uitverkocht bleken te zijn bij de Hornbach, dus even wachten of ze nog nieuwe krijgen en anders wachten tot volgend jaar..).

En hoewel we vroeg in het voorjaar al heel veel onkruid hadden weg gehaald, stond er vandaag toch weer genoeg. En opnieuw bleek dat een geweldige verstopplek voor de slakken. Ik had er al snel weer een heleboel gevonden. Dus ben ik begonnen met ze te verzamelen in een bakje met slakkenkorrels erin. Ik dacht dat ze daar wel even zoet mee zouden zijn. Maar ze bleven er maar uit kruipen zoals je kunt zien op de foto. Dus uiteindelijk heb ik zout toegevoegd.

IMG372821701463676735.JPG

 

Verder nog creatief geweest met oude kapotte bloempotten die achter in de tuin van de vorige bewoners achter waren gebleven. Potten zonder bodem of zijrand. Dus wat worteldoek en een leuk bloemetje erin en direct een leuk resultaat!

IMG373069301463676744.JPG

 

Hier het eindresultaat van de achtertuin. Helaas alleen niet toegekomen aan het omplanten van de bolcourgetteplanten die nu in potten staan te wachten om in de volle grond lekker veel courgettes te gaan produceren. En de knolselderijplantjes die ik gister heb gekocht op Oma's verzoek.

Ja je moet weten dat het op het moment zo gaat dat mensen mij vragen iets voor hen te groeien in mijn moestuin. Dit omdat ik het leuk vind om te doen, en zij er zo lekkere groenten aan overhouden.

IMG373126791463676753.JPG

 

Hier nog een leuk overzichtje van het terras met aardbeienplantjes en andere bloeiende plantjes. Als de aardbeien in de hangpotten uiteindelijk allemaal hangen aan de muur, zoals er nu al eentje hangt, ben ik helemaal gelukkig! Het boortje waarmee mijn vriend begonnen was om gaten te boren voor de haken, is kapot gegaan. Dus we moeten even een nieuwe halen. Op de tafel rechts staan nog twee tomatenstruikjes.

IMG373226811463676761.JPG

 

En als laatste nog een foto van de boontjes die ik gezaaid heb! 3 van de 4 zijn al omhoog aan het komen!!

Vorig jaar heb ik het ook geprobeerd, maar toen is alles in het zaaibakje weggerot. Waarschijnlijk iets te schuitig met het water geweest

Maar nu lijkt het goed te gaan

IMG373482771463678253.JPG

 

Groetjes!

Sign in to follow this  


1 Comment


Recommended Comments

Tegen slakken helpt bij mij de biervallen erg goed. Ik heb plastic bakjes half ingegraven en gaatjes gemaakt ter hoogte van de grond. Bier erin, deksel erop. Het bier werkt wel een week lang. Ik had in het begin echt tientallen verzopen slakken per nacht en nu nog maar een paar per nacht. Ik heb het leeuwendeel uit de tuin gevangen en mijn planten zijn niet meer aangevreten sinds ik deze vallen heb geplaatst.

Slakken zullen je bakje uitlopen omdat ze overdag liever op een koel, vochtig en donker plekje zitten. Ik zou ze gewoon in een bakje bier gooien als je ze vangt. Een mooie biologische verdelger hehehe

 

Die potten zien er erg leuk uit!

Edited by Isabel Uiterweerd

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...