Jump to content
  • entries
    6
  • comments
    21
  • views
    501

Planning seizoen 2017, eerste peper's en paprika's al opgepot


Daktuin

7,013 views

 Share

Hallo allemaal,

 

Mijn eerste Moestuin Seizoen en ik ga proberen het goed bij te houden. Afgelopen jaar veel op dit forum rond gekeken en veel geleerd. Vorig seizoen heb ik vooral uien en tomaten gekweekt en die hebben komend jaar ook de overhand . Hier onder een lijstje met soorten die ik dit jaar ga zaaien. De paprika's, peper's, tomaten en meloenen worden gekweekt in potten met Makkelijke Moestuin Mix. Ik kweek alles in bakken en potten bij gebrek aan vollegrond op het dakterras . Meloenen is dit jaar het eerste jaar dat ik ze ga proberen te kweken.

 

Paprika's

Mini red bell

Sweet californian wonder

Sweet boneta

 

Peper's

Ciliegia piccante

Cayenne fire flame

Cayenne

Jalapeño el rey

 

De paprika's en peper's heb ik twee weken geleden gezaaid. Ondertussen zijn alle soorten ontkiemd. Ik heb ze opgepot en onder de groeilamp gezet.

IMAG185713221485268287.jpg

De twee grote plantjes zijn testplantjes van midden december om te lamp te testen.

 

Meloenen

Honeydew

Sugar baby

Ananas meloen

 

Tomaten

San-marzano(1x van Vreeken en 1x van der Wal)

Coeur de boeuf

Red banana

Millefleur

Gigantomo

Aunt ginny purple

Brown Egg cherry

Tigerella

Roma

 

Daarnaast heb ik nog twee Makkelijke Moestuin bakken. Hierin staat nu al rode ui(red arrow), twee soorten knoflook en wat tulpen. Verder komt er dit jaar witte ui, roze ui, lente ui, wortels, courgette, komkommer, erwten, verschillende soorten sla, rode bieten, andijvie en iets van boontjes in de bakken.

 

Ook ben ik van plan om een aantal tomaten op aardappels te enten. Ik ben heel benieuwd of het gaat lukken. Ik heb in december wat testplantjes(moneymaker en tiny tim) gezaaid om het enten te oefenen(tomaat op tomaat) en dat is tot nu toe niet goed gegaan . Aantal foutjes die ik maakte waren te dun steeltje voor de entklip, testen of de ent al vast gegroeid was(daarna niet meer dus....) en te snel de luchtvochtigheid en tempratuur laten dalen. En toen waren al mn enten op haha. Vorige week de eerste test met tomaat op aardappel gedaan en ze staan nog steeds rechtop. Binnenkort laten wennen aan meer licht en daarna de luchtvochtigheid en tempratuur rustig afbouwen.

IMAG185835451485268315.jpg

Achterin in het kasje staan de enten. Vooraan in vermiculiet de pepers en paprika's die nog niet ontkiemd/verpot zijn.

 

Dit jaar werk ik voor het eerst met een groeilamp. Dit is een lamp van Ikea uit de Växer serie. In december dus begonnen met een aantal tomaten kweken. Dit gaat heel goed. Vast niet beter als gewoon zonlicht maar dat is er op dit moment niet. Ook heb ik maar 1 vensterbank op het zuiden katproof en dat is natuurlijk veelste weinig haha. De lamp ga ik vooral gebruiken om pepers, paprika's, tomaten en meloenen te kweken zodat ik hopelijk al vrij vroeg oogst ga hebben.

IMAG185655601485269081.jpg

Foto van de opstelling met lamp.

 

Bedankt voor het lezen

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Leuk om te lezen dat je tomaten en aardappelen aan het enten bent. Benieuwd hoe dat gaat verlopen

 

Ik las dat je diverse groentes wilt gaan zetten in je bakken. Als ik het me goed herinner gaan bonen/erwten wel slecht samen met ui/knoflook. Daar zou ik voor het beste resultaat wel rekening mee houden bij het zaaien.

 

Succes met je pomatoes

Link to comment
Leuk om te lezen dat je tomaten en aardappelen aan het enten bent. Benieuwd hoe dat gaat verlopen

 

Ik las dat je diverse groentes wilt gaan zetten in je bakken. Als ik het me goed herinner gaan bonen/erwten wel slecht samen met ui/knoflook. Daar zou ik voor het beste resultaat wel rekening mee houden bij het zaaien.

 

Succes met je pomatoes

 

Bedankt voor je reactie . Ik ben ook erg benieuwd hoe het enten gaat verlopen maar heb er zo mijn twijfels over haha.

 

Ah bedankt voor de tip! Echt rekening er mee houden gaat niet helemaal lukken denk ik. Maar als een van de twee het niet goed doet weet ik waarom. Ik krijg nu trouwens het idee om ze expres naast elkaar te zetten om te kijken of het echt verkeerde buren zijn!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...