Jump to content
  • entries
    6
  • comments
    21
  • views
    501

Het seizoen begint echt!


Daktuin

16,345 views

 Share

Hoi allemaal,

 

De pepers en paprikas groeien lekker door. De meeste beginnen al aan hun 2de bladpaar.

IMAG192291691486046042.jpg

 

De test-tomaten gaan ook goed. Bij de Tiny Tim's heb ik al de eerste bloemknopjes gespot. Ik kreeg het niet heel goed op de foto dus het is een zoekplaatje haha.

IMAG191757481486046138.jpg

 

De moneymaker groeit erg hard. Komt gedeeltelijk doordat het een tijdje te warm was op de kamer. Hij is tegen de lamp gegroeid en heeft een beetje brand schade. Binnenkort iets verzinnen waardoor de lamp hoger komt te staan.

IMAG191927381486046326.jpg

 

Ongeveer twee weken terug heb ik voor het eerst tomaten op aardappel geent. Van de drie staan er nog twee. Vandaag heb ik ze uit het kasje gehaald dus ben benieuwd of ze blijven leven..

IMAG192338051486046537.jpg

 

Verder heb ik een paar dagen terug alvast de meloenen gezaaid. Ook had ik nog wat potten, zaden en aardbeienstekjes besteld. Die zijn zaterdag binnengekomen en heb ik direct in potjes gedaan. Eerste keer dat ik stekjes heb gekocht dus ben heel benieuwd of ze allemaal aanslaan.

 

Komend weekend waarschijnlijk de tweede moestuinbak maken en nog wat uien planten en misschien wat zaaien.

 Share

5 Comments


Recommended Comments

Mooi!

Maar: Is dit allemaal een test, of ga je –op de tomaten na- ermee door?

En waar laat je ze dan, heb je binnen voldoende ruimte en ruim voldoende licht?

 

Ik ben ook van het proberen: mijn red kidney beans staan nu al 20 cm hoog. Dat is alleen een kiemtest (geslaagd), maar voor het echie leg ik de eerste boontjes pas (eerst even binnen laten kiemen) rondom 15 mei.

 

En je gaat nu al meloen zaaien (?). Die staan op mijn lijstje pas op 1 mei, en dat vind ik zeker niet te laat.

Link to comment

dát was mijn vraag dus ook ! Je tomaten zijn alleen maar probeersels begrijp ik ? Die ga je in april dan zaaien ? ( meloenen nog wat later neem ik aan ? )

Link to comment

De tomaten die nu staan zijn alleen als test. Omdat ik, toen ik in december de groeilamp kocht, hem graag wou uittesten . De paprikas en pepers die nu staan ga ik wel mee door. Dat was ik ook met de meloenen van plan maar die groeien dus hard? Dit is het eerste jaar dat ik meloenen ga proberen dus had geen idee. In december had ik ook een aantal meloenen als test plantjes gezaaid en die groeide langzamer dan de tomaten dus dacht dat ik de meloenen dan ook eerder kon zaaien.

 

De tomaten was ik van plan om volgende week te zaaien maar ik begrijp dat dat veel te vroeg is? Ik heb iets te weinig geduld haha. Dan ga ik volgende week alleen de tomaten zaaien om op aardappels te enten. Die krijgen van het enten een flinke achterstand heb ik al gemerkt. En de rest zaai ik dan later als het lukt om te wachten.

 

Of ik genoeg licht ga hebben weet ik niet. In de vensterbank kan ik wel het een en ander kwijt en ik heb nu 3 groeilampen dus daar kan ook wel best wat onder kwijt. Vorig jaar heb ik niet veel oogst gehad dus heb er nu extra veel zin in maar mn enthausiastme laat mij blijkbaar niet helder nadenken . Dus bedankt voor de tips alvast. Wachten met de tomaten tot april gaat denk ik niet lukken maar tot maart hopelijk wel.

Link to comment

Bedankt voor de link. De site van Diana heb ik al regelmatig uitgeplozen, hele fijne site. De tomaten zaai ik dan rondom maart al vind ik het lastig om mij in te houden haha. De meloenen die ik al heb gezaaid hou ik wel aan als ze te groot worden dan is dat een les voor volgend jaar.

De test plantjes vind ik lastig om weg te doen, 'gelukkig' is er een deel overleden met oefenen met enten haha. Er staan er nu nog 3 plantjes en 2 geente planten, als ik de plek onder de lampen nodig heb schuiven ze op naar de vensterbank.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...