Ga naar inhoud

Arja's avontuur

  • updates
    43
  • reacties
    113
  • bezoekers
    16954

Update


Arja

699 weergaven

Oja, dat bloggie. Laat ik eens wat succesfoto's plastsen. Dus niet de bloeiende paksoi en tatsoi, en ook niet de sneue uiensprietjes (ook bloemen trouwens) en de in leven gehouden maar ook niet meer dan dat rabarber. Daarvoor is er volgend jaar weer een jaar. 

 

Wat wel goed groeit is de tomaat. Drie soorten, allemaal buiten. Bij de vleestomaat zag ik vandaag de eerste vruchten. En de Cherry tomaat heeft waanzinnig mooie bloementrossen. Ik weet dat er nog van alles mis kan gaan voordat er ook maar één tomaatje geoogst kan worden, maar ik heb hoop... 

 

Dan de pompoenen, courgettes en kalebas. Daar is het feest! We hebben al een paar courgettes gegeten. De gele zijn super knapperig als je ze jong oogst, en er groeien meteen weer nieuwe terug. Ik heb het gevoel dat er een hausse zit aan te komen. Sommigen hebben een rotte punt, maar ik heb er genoeg dus die kunnen zonder pijn in mijn hart te krijgen de compostbak in. 

 

De doperwten en kapucijners gaan super. Momenteel pluk ik om de dag. Er hangt nog veel duns, nieuwe bloemen komen er ook nog, maar niet veel, dus dat zal over een poosje wel ophouden. 

 

Dan is er altijd snijbiet. Prachtige kleuren, heerlijke smaak. Partner is er een beetje klaar mee, maar 1x pet week op zijn bord vindt hij nog acceptabel. 

 

De broccoli linkt goed te gaan, geen idee hoe dat moet, maar ik zie broccolidingesen verschijnen in het hart van de planten. Begon trouwens bij de plant die maar half zo groot is als de rest. Ben benieuwd of het hete weer hier nog iets gaat vernachelen, of dat dit gewoon binnkort vijf dagen broccoli eten wordt. 

 

Dan zit de tweede lichting aardbeien er aan te komen. Kijk hem eens lekker zonnebaden. 

 

De ondergrondse teams opereren in het geheim, geen idee hoe daar de stavaza is. Knolselderij laat ik fijn zitten, ui ziet er ielig uit (te droog geweest?) en wil bloeien. En sjalot geen idee. Ik ben vooral nieuwsgierig naar de aardappelen, dus dit weekend ga ik eens wroeten bij een van de vroege plant en kijken of er wat te halen valt. 

 

Asperges bestonden tot begin deze week elk uit één spriet. Dat zijn er nu bij iedereen twee. Dunnig gedoetje, maar ja het is het eerste jaar. 

 

Sla en andijvie waren op. Nieuwe plantjes gekocht en gekregen en gepoot, gaan meteen weer als een speer. Rucola gaat maar door, maar bloeit en wordt oud en stug en scherp. Gebruik ik dus minder van in de salade,en fijner gesneden. 

 

Framboos overleden, geplant in te droge periode. Nieuwe poging in het najaar.

 

Kardoen staat hoer en daar in de tuon verspreid voor de fun, groeit langzaam maar zeker.

 

In de kruidentuin gaat zo'n beetje alles als een gek. Elders nieuwe peterselie en koriander gezaaid, want dat gebruik ik veel  en het gaat erg gemakkelijk. 

 

Heb ik iedereen nu gehad? Oh wacht, de sperziebonen nog. Die kwamen lang niet allemaal op, bij de tweede en derde leg nog steeds niet bij elke stok een plant, whatever. Ze groeien langzaam, ziet er voorlopig prima uit. 

 

Oh en de hier en daar uitgeplante paprika's en pepers. Ik reken nergens op, want ik heb geen kas, dus ze staan gewoon buiten. Het waren vrij kleine plantjes toen ik ze na de ijsheiligen het huis uit schopte, maar ze doen hun best en genieten momenteel van het warme weer. Ik meende zelfs een groeispurt te zien, maar ik zou ze best willen opofferen als ik er een wat koelere zomer voor terug kreeg. 

 

Zo, een hele opsomming. Ik ga eens op een knop drukken en kijken hoe dit gepubliceerd eruit ziet. Kan op m'n phone alleen alles onder elkaar kwamken voor zover ik weet, nouja, daar doen we het dan maar mee. 

 

20200625_202921.jpg

20200625_203132.jpg

20200625_203739.jpg

20200608_174056.jpg

20200607_124204.jpg

20200625_201701.jpg

20200625_201638.jpg

20200625_201145~2.jpg

20200608_175251.jpg

20200621_133814.jpg

20200625_203642.jpg

  • Like 4

2 reacties


Aanbevolen reacties

Grappig om te lezen, zo bescheiden opgesteld terwijl de foto's getuigen van mooie groene planten èn leuke oogst:clap:

  • Thanks 1
Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...