Jump to content
 • entries
  42
 • comments
  135
 • views
  1,911

Augustus 2020


Jorg

472 views

 Share

Hittegolf, je ziet alles met de dag groeien (nieuw zaaisel gaat heel hard). Tegelijkertijd wordt het ook droger. Ik probeer zo min mogelijk / geen water te geven, behalve nieuw zaaisel en aanplant. Laag compost helpt ook wel om vocht vast te houden.

 

Oogst is in volle gang

Aardappels zijn er uit (kratten links en onderste krat rechts), idem voor uien (twee bovenste zwarte kratten en bovenste linker). Spitskool zit in vriezer, rode kool staat nu op het vuur, bieten zitten in de vriezer, bonen kan ik niet meer kwijt, tot nu toe een heel goed oogst jaar.

 

IMG_6767.jpg

 

Verder weer even rondje voortgang:

 

Lege uienbedden

Uien maken plaats voor bladgroenten en nateelt. Op oude knoflookbed staan wortels als nateelt. Deel helaas afgevreten door konijnen.

 

IMG_6750.jpg

IMG_6751.jpg

 

Paprika

Paprika's doen het erg goed. Ik heb nog een keer mest gegeven. Ze beginnen te kleuren. Op de foto's zijn ze nog mooi gecamoufleerd groen. Helaas wel al drie planten kwijt aan woelmuizen, een plaag hier op het complex.

 

IMG_6752.jpgIMG_6753.jpg

 

Prei, knolselderij, pepers en tomaat

De eerste tomatenplant (naam onbekend, roma soort) is geveld door de aardappelziekte. De andere gaat nog oke. Met de droogte nu weer wat minder snelle verspreiding, dus kan af en toe nog wat tomaten oogsten.

 

IMG_6754.jpg

 

En even hier en niet in het wedstrijdtopic, de pepers komen er ook aan. Zitten wel wat potentiële winnaars bij. Stokjes aangebracht bij een aantal bij wijze van proef.

IMG_6756.jpg

 

Wortels en bieten

Bij de bieten staan nog een paar kleine, bed is ver klaar en tijd om te ruimen, wortels zijn bijna oogstbaar.

IMG_6758.jpg

IMG_6759.jpg

 

Bonen

Citroenboontjes (de lage struiken) zijn al aan het drogen en laten ook al zaden vallen. Moeten dus helaas ook al getrokken worden anders gaan de muizen er mee vandoor. De berlotti (rechts, niet zichtbaar op deze foto, zie vorige update) groeit oke, zie wel verschil met vorige week in kleur blad door warmte. Spekbonen terli, die ik als sperziebonen oogst, heb ik inmiddels genoeg afgehaald. Planten laat ik groeien, maar veel oogsten doe ik niet meer. Voldoende in vriezer, dus alleen nog oogsten voor weggeef of voor één maaltijd.

IMG_6760.jpg

IMG_6766.jpg

 

Spinazie en bladgroenten

Op de plek van de brocoli en koolrabi heb ik als nateelt spinazie, sla en rucola staan. Niet de tijd om spinazie te zaaien (gaat dus ook al schieten), maar is prima bodembedekking en met de penwortels zorgen ze voor losse grond.

 

IMG_6761.jpg

 

Kool en aardappelbed

Rode kool heb ik geoogst voordat ik deze foto maakte. Grote bladeren ruim ik op, planten zelf blijven in de grond staan. Komen nog kleine mini rode kooltjes aan die je als spruitjes kunt eten. Paksoi en spitskool worden helaas aangevreten door de woelmuizen en groeien slecht. Het aardappelbed links is van de week geoogst. Prachtige opbrengst, ondanks de vorstschade begin van het jaar. In de nateelt komt hier (zaaien rond september) veldsla te staan.

IMG_6764.jpg

IMG_6765.jpg

 • Like 4
 Share

2 Comments


Recommended Comments

Mooie oogst! Je tuin ziet er nog mooi groen uit, ondanks de droogte en weinig gieten. Dat van die spinazie ga ik ook maar eens proberen, goed idee :thumbup:

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...