5-9-2020
Het was een herfstig weekje.
Veel wind en veel motregen. Deze maand toch alweer 25 mm gevallen en er was zelfs een hele dag met regen, slechts even een uurtje droog om snel wat groen te halen.
Geen weer om te schoffelen dus, maar wel lekker om te bakken.
Er is weer een appeltaart gemaakt van ruim 2 kilo, lekker maar wel lastig om te bepalen of hij helemaal gaar is.
Ook is er een gezonde versie gemaakt zonder suiker en roomboter maar nu met havermout.
Ook wordt er natuurlijk nog steeds veel brood gebakken.
Na veel experimenteren worden het nu zuurdesembroden die erg geslaagd zijn.
Ook het eten wordt herfstig.
De eerste pompoen is geoogst.
De helft is in de soep gegaan, de andere helft in de koelkast.
Ik heb ook het laatste spitskooltje geoogst.
Nu moeten we over op de winter kool zoals blad, palm en savooiekool.
Helaas zijn die laatste erg klein gebleven door de hittegolf en droogte.
Er is wel genoeg postelein, al gaat dat nu ook bloeien en zaden.
Maar de topjes met zaad snij ik er op mijn gemak uit.
Ook eten we wel eens restjes, zoals hier wat krotensalade met een restje pizza en koekjes van een rest aardappels.
Natuurlijk aangevuld met tomaten salade want de tomaten gaan gestaag door.
Gisteren had ik warmoes mee en die gewokt met courgette en ui.
Het was erg lekker en voor vandaag heb ik ze weer mee.
Ook heb ik volgroeide snijbonen mee om te doppen.
Ik ben er niet aan toe gekomen om ze te oogsten met die warmte en nu haal ik ze er maar af, het vochtige weer doet ze geen goed.
Sommigen gaan in de schede al weer uitlopen.
Eens kijken of die de pan in gaan of zaaigoed worden.
Ik zag een aantrekkelijk recept van Gelderse dikke jennensoep waar deze bonen in moeten.
Vandaag een kilo schoon geoogst maar er hangt nog flink wat samen met de pronkbonen.
1 Comment
Recommended Comments